Crossbrillen

Goed zicht hebben is essentieel voor een goede prestatie bij het motorcross of enduro rijden. Daarom heeft V1mx een groot assortiment crossbrillen en accessoires zoals: roll-off systemen en roll-off rolletjes, Tear-offs en Lenzen. Bij V1mx koop je hoge kwaliteit motorcross uitrusting eenvoudig online voor de laagste prijs. Door ons grote assortiment zijn de crossbrillen goed te combineren met een van onze crosshelmen.

per pagina
Scott Prospect Mojave Crossbril
€ 117.95 € 129.95 -€ 12.00
Spy Whip Crossbril - Wit
€ 41.21 € 54.95 -25%
Spy Klutch Crossbril - Mat wit
€ 52.46 € 69.95 -25%
Spy Klutch Crossbril - Zwart
€ 52.46 € 69.95 -25%
100% Accuri Crossbril Nova - Mirror Lens
€ 59.95 € 69.95 -€ 10.00
Toont 1 - 60 van de 303 items

Top merken

Er zijn crossbrillen beschikbaar van verschillende merken zoals: Oakley, 100%, Scott, Just1 en Spy. Deze merken zijn al tientallen jaren bezig met het ontwikkelen van hoogwaardige optische uitrusting voor verschillende extreme sporten. De Oakley crossbrillen zijn vooral op het gebied van de lenzen verder ontwikkeld. De Airbrake en Frontline crossbrillen van Oakley zijn verkrijgbaar met de unieke Prizm lenzen. Deze lenzen verhogen het contrast, zodat je de juiste keuze kan maken bij beslissingen die in een fractie van een seconde genomen moeten worden. De brillen van Oakley behoren al jarenlang tot beste op de markt en met deze nieuwe technologie heeft het bedrijf zich weer overtroffen! Ook de andere merken hebben niet stil gezeten, zo heeft Scott de nieuwe Prospect op de markt gebracht. Een geweldige crossbril met een extreem groot gezichtsveld. Op de Scott prospect kan zelfs een 50mm hoge roll-off systeem worden geïnstalleerd, de grootste roll-off die op dit moment beschikbaar is! Scott crossbrillen worden gedragen door een groot aantal professionele motorcrossers zoals Pauls Jonass, Justin Barcia en Austin Forkner. Een ander vooruitstrevend merk is het Amerikaanse 100%. 100% crossbrillen zijn erg populair door de lage prijs en uitgebreide keuze aan kleuren. Sinds 1980 produceert het bedrijf uitrusting voor de motorcross, door de jaren heen heeft het merk 100% zich omhoog weten te werken door de uitstekende prijs kwaliteit verhouding. De Racecraft en Accuri modellen worden gebruikt door grote namen uit de sport zoals: Gautier Paulin, Glenn Coldenhoff en Marvin Musquin. Mede door de samenwerking met atleten is 100% altijd een voorloper geweest van goede optische uitrusting. 

Accessoires

De speciaal ontwikkelde accessoires bieden een grote vooruitgang op het gezichtsveld door de modder te verwijderen. Er zijn hierbij twee systemen voor een crossbril verkrijgbaar: Roll-offs en tear-offs. een Roll-off systeem is een rolletje folie wat horizontaal over de bril wordt afgerold. Een tear-off is een folie in de vorm van de lens dat tijdens het rijden van de crossbril af kan worden gehaald. Een roll-off systeem kan los worden aangeschaft, maar je kan ook kiezen voor een crossbril met roll-off.

Crossbrillen verschillen

De Motorcross brillen zijn beschikbaar in grote variatie met veel verschillende prijsklassen. De prijzen worden voornamelijk beïnvloed door de techniek in de bril. De volgende technieken hebben het meeste invloed op de prijs.

Lens. De crossbril lenzen kunnen veel technieken bevatten, de bekendste daarvan is “anti-fog” wat voorkomt dat lens beslaat. Verder zijn er ook lenzen die zeer goed weerstand bieden tegen krassen. Een van de nieuwste eigenschappen van lenzen het verhogen van het contrast zoals de Happy lenzen van Spy of Prizm lenzen van Oakley. Tot slot bieden de verschillende kleuren lenzen beter contrast bij bepaalde omgevingen wat zorgt voor het best mogelijke gezichtsvermogen. Een crossbril met spiegelglas is zeer populair omdat het zonlicht blokkeert en een unieke uitstraling geeft.

Montuur. De top merken besteden veel ontwerp tijd aan het groter maken van het montuur. Zo heb je een grotere kijkhoek tijdens het rijden!

Lens bevestiging. Lenzen worden op z’n plek gehouden door ronde uitsparingen in het lens die in de montuur vallen. Dit in combinatie met de bevestigingstechniek bepaalt hoe goed de lens vast zit.

Lens verwissel techniek. enkele van de nieuwe crossbrillen hebben een speciaal systeem om de lens eenvoudig te verwisselen.

Gezicht schuim. om het rijden zo comfortabel mogelijk te maken zit er schuim tegen het gezicht van de rijder. De duurdere brillen hebben verschillende soorten schuimen gebruikt die elk een eigen functie hebben, zoals aanpassen aan gezicht van de rijder en vocht afvoeren.

Bij alle crossbrillen wordt uitgelegd welke technieken deze bevatten, zo kun je altijd een crossbril uitkiezen die goed past bij je budget, niveau en rijstijl!

Crossbril kopen

V1mx helpt je graag met het maken van de juiste keuze. Heb je nog vragen over de crossbrillen, neem dan gerust contact met ons op. V1mx heeft een groot assortiment brillen en andere crosskleding van de beste merken. Voor een goede bril hoef je niet de hoofdprijs te betalen, een goedkope crossbril van de top merken zijn uitstekend voor beginnende motorcrossers. Door onze grote voorraad en uitgebreid netwerk kunnen wij de motorcross producten snel leveren.