Crossbril

Een crossbril die goed zicht biedt is essentieel bij het motorcrossen of enduro rijden. Daarom heeft V1mx een groot assortiment crossbrillen en accessoires zoals: roll-offsTear-offs en Lenzen. Bekijk hieronder het huidige aanbod.

per pagina
FMF Powercore Crossbril Zwart - Clear lens
€ 16.49 € 28.88 -€ 12.39
FMF Powercore Crossbril Flame - Clear lens
€ 16.49 € 28.88 -€ 12.39
Scott Primal Crossbril - Fluo Geel
€ 24.75 € 30.54 -€ 5.79
Toont 1 - 60 van de 512 items

Top merken

Er zijn crossbrillen beschikbaar van verschillende merken zoals: Oakley, 100%, Scott, Just1 en Spy. Deze merken zijn al tientallen jaren bezig met het ontwikkelen van hoogwaardige optische uitrusting voor verschillende extreme sporten. De Oakley crossbrillen zijn vooral op het gebied van de lenzen verder ontwikkeld. De Oakley Airbrake en Frontline crossbrillen zijn verkrijgbaar met de unieke Prizm lenzen. Deze lenzen verhogen het contrast, zodat je de juiste keuze kan maken bij beslissingen die in een fractie van een seconde genomen moeten worden. De brillen van Oakley behoren al jarenlang tot beste op de markt en met deze nieuwe technologie heeft het bedrijf zich weer overtroffen! Ook de andere merken hebben niet stil gezeten, zo heeft Scott de nieuwe Prospect op de markt gebracht. Een geweldige crossbril met een extreem groot gezichtsveld. Op de Scott prospect kan zelfs een 50mm hoge roll-off systeem worden geïnstalleerd, de grootste roll-off die op dit moment beschikbaar is! Scott crossbrillen worden gedragen door een groot aantal professionele motorcrossers zoals Pauls Jonass, Justin Barcia en Austin Forkner. Een ander vooruitstrevend merk is het Amerikaanse 100%. 100% crossbrillen zijn erg populair door de lage prijs en uitgebreide keuze aan kleuren. Sinds 1980 produceert het bedrijf uitrusting voor de motorcross, door de jaren heen heeft het merk 100% zich omhoog weten te werken door de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. De Racecraft en Accuri modellen worden gebruikt door grote namen uit de sport zoals: Gautier Paulin, Glenn Coldenhoff en Marvin Musquin. Mede door de samenwerking met atleten is 100% altijd een voorloper geweest van goede optische uitrusting.

Accessoires

De speciaal ontwikkelde accessoires bieden een grote vooruitgang van zicht door de modder en vuil te verwijderen. Er zijn hierbij twee systemen voor een crossbril verkrijgbaar: Roll-offs en tear-offs. Een Roll-off systeem is een rolletje folie wat horizontaal over de bril wordt afgerold. Een roll-off systeem kan los worden aangeschaft, maar je kan ook kiezen voor een crossbril met roll-off. Een tear-off is een folie in de vorm van de lens dat tijdens het rijden van de crossbril af kan worden gehaald.

Crossbrillen soorten en verschillen

De Motorcross brillen zijn beschikbaar in grote variatie met veel verschillende prijsklassen. De prijzen worden voornamelijk beïnvloed door de techniek in de bril. Hieronder staan de verschillende technische eigenschappen beschreven. Bij alle crossbrillen wordt uitgelegd welke technieken deze bevatten. Zo kun je makkelijk een crossbril uitkiezen die goed past bij je budget, niveau en rijstijl!

Montuur

De topmerken besteden veel ontwerp tijd aan het groter maken van het montuur. Zo heb je een grotere kijkhoek tijdens het rijden. Het montuur moet ook goed samenwerken met de crosshelmen.

Lens bevestiging

Lenzen worden op z’n plek gehouden door ronde uitsparingen in het lens die in de montuur vallen. Dit in combinatie met de bevestigingstechniek bepaalt hoe goed de lens vast zit. De bevestiging van de lens is belangrijk omdat het veel invloed heeft op de bescherming van je ogen.

Gezicht schuim

Om het rijden zo comfortabel mogelijk te maken zit er schuim tegen het gezicht van de rijder. De duurdere brillen hebben verschillende soorten schuimen gebruikt die elk een eigen functie hebben, zoals aanpassen aan gezicht van de rijder en vocht afvoeren. Duurdere crossbrillen hebben over het algemeen beter schuim en dus ook meer comfort.

Lens verwissel techniek

Enkele van de nieuwe crossbrillen hebben een speciaal systeem om de lens eenvoudig te verwisselen. Het beste systeem zit op de Oakley Airbrake die is uitgerust met het switchlock systeem. Voor het vervangen van de lens moet je alleen aan beide kanten het scharnier systeem losmaken en openen. Vervolgens kun je de lens eruit pakken en een nieuwe lens erin plaatsen. Hierdoor is het vervangen van een lens minder dan 10 seconden werk.

Lens

De crossbril lenzen kunnen veel technieken bevatten, de bekendste daarvan is “anti-fog” wat voorkomt dat lens beslaat. Verder zijn er ook lenzen die zeer goed weerstand bieden tegen krassen. Een van de nieuwste eigenschappen is het verhogen van het contrast zoals de Happy lenzen van Spy of Prizm lenzen van Oakley. Tot slot bieden de verschillende kleuren lenzen beter contrast bij bepaalde omgevingen wat zorgt voor het best mogelijke zicht. Een crossbril met spiegelglas is zeer populair omdat het zonlicht blokkeert en een unieke uitstraling geeft.

Crossbril kopen

V1mx helpt je graag met het maken van de juiste keuze. Heb je nog vragen over de crossbrillen, neem dan gerust contact met ons op. V1mx heeft een groot assortiment brillen en andere crosskleding van de beste merken. Voor een goede bril hoef je niet de hoofdprijs te betalen, een goedkope crossbril van de top merken zijn uitstekend voor beginnende motorcrossers. Door onze grote voorraad en uitgebreid netwerk kunnen wij de motorcross producten snel leveren.