Tech 10

De nieuwste Tech 10 laarzen zijn een van de meest geavanceerde crosslaarzen op de markt en ontwikkeld met de hoogste normen voor veiligheid, comfort en flexibiliteit. De verbeterde anatomische vorm van de Alpinestars Tech 10 zorgt voor ongekende prestaties. Vanwege deze geweldige eigenschappen zijn de Tech 10 de meest gebruikte crosslaarzen door professionele rijders.

Alpinestars Tech 10 Acumen Crosslaarzen
€ 454.50 € 537.15 -€ 82.65
Alpinestars Tech 10 Crosslaarzen - Rood
€ 454.50 € 537.15 -€ 82.65
Alpinestars Tech 10 Crosslaarzen - Zwart
€ 487.56 € 537.15 -€ 49.59
Alpinestars Tech 10 Crosslaarzen - Wit
€ 487.56 € 537.15 -€ 49.59
Alpinestars Tech 10 Crosslaarzen - Blauw
€ 454.50 € 537.15 -€ 82.65
Toont 1 - 33 van de 33 items

Tech 10 maten

De maten van deze Alpinestars crosslaarzen lopen vanaf 40,5 tot 49,5. Wij adviseren om de Alpinestars Tech 10 een maat groter te bestellen dan je schoenmaat. Mocht het toch niet passen dan kun je de laarzen eenvoudig ruilen of retourneren. V1mx hanteert een bedenktijd van 30 dagen, zodat je genoeg tijd hebt om te beslissen.

Technische eigenschappen

De Tech 10 zit vol met innovatieve systemen om rijders goed te beschermen. De geavanceerde eigenschappen van de Tech 10 zijn mogelijk gemaakt door het specialisme en de ervaring van Alpinestars als de marktleider op het gebied van motorcross laarzen. Hieronder wordt verder uitgelegd wat deze technische hoogstandjes zijn en waarom dit je helpt tijdens het crossen.

Binnenschoen

De binnenschoen is uitgerust met een biomechanische enkel brace die is ontworpen om schadelijke bewegingen in enkel te voorkomen. Door het scharniersysteem heb je veel bewegingsvrijheid en controle. Daarnaast zorgt de binnenschoen voor schokabsorptie en impact bescherming door TPU delen met schokabsorberende padding.

Tech 10 Zolen

De zolen zijn ontworpen om maximaal grip en duurzaamheid te bieden. De zolen van de Alpinestars Tech 10 bestaan 2 delen: volledige zool en zool middenstuk. Je kunt het middenstuk van de zool zelf eenvoudig vervangen. Hiervoor hoef je alleen het Alpinestars Tech 10 zool middenstuk te bestellen. De lijm wordt meegeleverd en instructies voor het vervangen staan op de verpakking.

Constructie

Het voet chassis van de Tech 10 is opgebouwd uit 1 deel met 5 verschillende samenstellingen. Dit hebben de engineers gedaan om gewicht te besparen en flexibiliteit te bieden waar dat nodig is. De unieke opbouw van het voet chassis zorgt voor een sterke basis. Verder wordt er gebruik gemaakt van TPU materiaal bij de tenen, hak, enkel, scheenbeen en de achilles pees voor maximale impact bescherming

Bladschuifsystemen

Om de bescherming verder te beteren heeft Alpinestars de Tech 10 uitgerust met schuifbladen. Deze zitten aan zowel de voorkant als achterkant en bieden bescherming tegen hyper extensie. Het doel van de schuifbladen is om bewegingen in de lengte richting zonder weerstand te laten verlopen, maar bewegingen in andere richtingen te blokkeren. Dit omdat deze bewegingen je enkel mogelijk kunnen beschadigen.

Gespen

De Tech 10 is uitgerust met de laatste generatie gespen van Alpinestars. Deze gespen zijn makkelijk in gebruik door het zelf uitlijnend systeem. Daarnaast behouden de gespen positie zodat je een constante pasvorm krijgt. De aluminium gespen zijn strategisch geplaatst om kans op los gaan te minimaliseren. Vervangingsonderdelen, zoals gespen en bandjes, zijn vaak uit voorraad leverbaar in de webshop van V1mx.

Binnenkant

De binnenkant van de Tech 10 is ontworpen voor maximale comfort en prestaties. Vocht afvoerend materiaal is gebruikt bij de binnenvoering. Dit materiaal zorgt voor goede afvoer van zweet. Als je op zoek bent naar extra ventilatie kun je kiezen voor de witte Tech 10 met extra ventilatie gaten. Om de binnenkant compleet te maken heeft Alpinestars het uitgerust met een binnenzool van meerdere dichtheden. Dit zorgt voor goede impact absorptie en biedt een comfortabele pasvorm.

Tech 10 limited edition

De Tech 10 is verkrijgbaar in een brede keuze kleuren. Naast de standaard kleuren komen er soms limited edition Tech 10 laarzen beschikbaar. De limited editions worden geïntroduceerd bij grote wedstrijden zoals de Las Vegas Supercross en de motorcross der naties. Houdt ons in de gaten op social media om als eerste op de hoogte wordt gebracht als er een nieuwe versie is uitgekomen. Deze limited edition crosslaarzen worden in een beperkte aantal geproduceerd, wees er dus snel bij want meestal kunnen wij deze niet meer bij bestellen.

Alpinestars Rijders

Alpinestars heeft deze crosslaarzen ontwikkeld met de feedback van veel professionele rijders. Zo kiezen wereldkampioenen Jeffrey Herlings en Romain Febvre allebei voor deze Alpinestars crosslaarzen. Maar ook in het Amerikaanse kampioenschap is het een populaire crosslaars. Tijdens het 2018 supercross kampioenschap reed meer dan de helft van de rijders met de Tech 10.

Alpinestars Tech 10 kopen

Heb je nog een vraag over deze crosslaarzen? Neem dan gerust contact op met V1mx. Wij helpen je graag bij het uitkiezen van de juiste crosskleding.