Kinder Crosshelm

Een goede crosshelm is belangrijk voor elke jonge motorcross rijder. V1mx heeft een ruim assortiment kinder crosshelmen van bekende merken zoals: 6D, AirohPull-In en Just1. Bekijk hieronder het huidige aanbod.

Answer AR1 Bold Kinder Crosshelm - Zwart
€ 82.60 € 115.66 -€ 33.06
Pull In Solid Kinder Crosshelm - Zwart
€ 82.60 € 95.00 -€ 12.40
Pull In Trash Kinder Crosshelm - Oranje
€ 82.60 € 111.53 -€ 28.93
Toont 1 - 44 van de 44 items

Kinder Crosshelm Eigenschappen

Crosshelmen voor kinderen zijn de laatste jaren erg veranderd. Nieuwe technologieën zorgen voor betere demping van impacts waardoor de jonge rijders beter beschermd zijn. Verder dragen ook nieuwe ontwerp technieken en berekeningen op de computer bij aan betere bescherming en prestaties. De belangrijkste technische eigenschappen staan hieronder weergegeven.

Comfort

Een goed ventilatiesysteem zal veel bijdragen aan een comfortabele crosshelm voor kinderen. Bovendien zorgt dit voor betere prestaties tijdens wedstrijden. Verder wordt het comfort bepaald door de materialen van de binnenvoering. Vocht afvoerende stof helpt bij het afvoeren van zweet en zachte padding zorgt voor een gelijkmatige pasvorm zonder drukpunten.

Dempingsysteem

Het dempingsysteem beschermd de rijder door impacts te absorberen. Zoals hierboven al vernoemd zijn hier de laatste jaren veel innovaties op geweest. Het beste voorbeeld is het innovatieve ODS-systeem van 6D. Dit dempingsysteem is ontworpen om impact te demping in 6 richtingen. Dat betekend dat zowel rotaties als compressie wordt geabsorbeerd. De 6D kinder crosshelmen behoren tot de veiligste op de markt.

Buitenschaal

De crosshelmen voor kinderen kunnen worden geproduceerd van verschillende materialen. De buitenschaal heeft het meeste invloed op het gewicht. Voor geavanceerde modellen is Carbon daarom het populairst. Dit materiaal is sterk en heeft een laag gewicht. Glasvezels is een ander composiet dat veel gebruikt wordt. Dit weegt iets meer, maar biedt ook goede bescherming. Tot slot zijn kinder crosshelmen van polycarbonaat. Polycarbonaat crosshelmen zijn vaak het goedkoopst maar minder duurzaam dan een composiet buitenschaal.

Kinder Crosshelm Maat

Het is belangrijk dat de kinder crosshelm goed om het hoofd past, zodat deze optimale bescherming kan bieden. Je kunt je helmmaat makkelijk bepalen door met een meetlint de omtrek van je hoofd te meten. Gebruik hiervoor een zacht meetlint en meet vervolgens de grootste diameter rond je hoofd. Start ongeveer 2cm boven je wenkbrauwen. Hou het meetlint boven je oren rond te achterkant van je hoofd op het grootste punt. V1mx heeft bij elke helm een maattabel bij het product staan, zodat je eenvoudig de juiste maat kan selecteren. Zodra je de kinder crosshelm geleverd hebt gekregen moet je bepalen of je de juiste maat crosshelm hebt. Je kunt hiervoor het onderstaande stappenlijstje volgen.

  • Doe de helm om je hoofd en bevestig de kin sluiting
  • De kin sluiting moet je niet belemmeren tijdens het praten, slikken en openen van de mond.
  • Voel of de binnenvoering goed aansluit rond je hoofd. De helm moet overal in contact staan met je hoofd, ook bij de wangkussens.
  • Controleer dat je geen vinger meer tussen de binnenvoeren en je hoofd krijgt.
  • Controleer of de helm rond je hoofd kan bewegen. Bevestig hiervoor de kinband en probeer de helm omhoog en omlaag te bewegen en vervolgens te roteren. De crosshelm mag niet losraken van je hoofd en er mag niet te veel bewegingsvrijheid zijn.

Kinder Crosshelm Kopen

Heb jij nog een vraag over de kinder crosshelmen? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag bij de aankoop van een nieuwe helm. Door ons grote assortiment kinder crosskleding is er altijd een product die voldoet aan je wensen.