Crossmotor Lagers

Lagers zijn kritieke onderdelen die bijdragen aan een soepele en stabiele werking van jouw enduro of crossmotor. V1mx heeft een brede selectie lagers voor de meeste offroad motoren.

per pagina
Balhoofdlagers All Balls - Honda
€ 36.41 € 40.45 -10%
Toont 1 - 60 van de 581 items

Soorten lagers voor crossmotoren

Lagers zijn te vinden in verschillende onderdelen van de motorfiets, waaronder de wielen, het frame, de vering en de stuurinrichting, en dienen om wrijving en slijtage tussen bewegende onderdelen te verminderen. Hieronder zie je de belangrijkste soorten:

Wiellagers

Wiellagers bevinden zich in de naaf van het wiel en dienen om de wrijving tussen het wiel en de as te verminderen, waardoor het wiel soepel kan draaien.

Balhoofdlagers

Balhoofdlagers bevinden zich in het bovenste en onderste deel van de stuurpen en dienen om de wrijving tussen het stuur en het frame te verminderen, zodat de rijder soepel kan sturen.

Linklagers

Link lagers zijn te vinden bij de achterbrug, waar deze is verbonden met het frame. Het link systeem helpt de krachten van het achterwiel over te brengen op het frame, zodat de crossmotor schokken kan opvangen en stabiel blijft.

Achterbruglagers

Achterbruglagers bevinden zich meestal bij het scharnierpunt van de swingarm, waar deze aan het frame is bevestigd, en dienen om de wrijving tussen de swingarm en het frame te verminderen, waardoor de rijeigenschappen en de stabiliteit worden verbeterd.

Schokdemperlagers

Schokdemperlagers bevinden zich meestal aan het bovenste en onderste uiteinde van de schokdemper en dienen om de wrijving tussen de schokdemper en het frame te verminderen, waardoor de vering beter werkt.

Spacer kits

Afstandhouders, ook wel spacer kits genoemd, worden gebruikt om de lagers in de voor- en achterwielen uit elkaar te plaatsen voor een goede uitlijning en minder wrijving.

Motorblok lagers

V1mx heeft een speciale pagina voor lagers die zich in het motorblok bevinden. Klik hier om naar de motorblok lagers te gaan.

All Balls lagers

All Balls is een merk van hoge kwaliteit vervangende lagers en afdichtingen voor een verscheidenheid van powersports voertuigen, waaronder crossmotoren, ATV's, UTV's, en sneeuwscooters. Het merk staat bekend om zijn nadruk op kwaliteit en duurzaamheid, en biedt een breed scala aan producten die zijn ontworpen om de levensduur van powersports voertuigen te verlengen en hun prestaties te verbeteren. V1mx heeft een brede selectie van All Balls lagers beschikbaar.

Lagers voor crossmotoren kopen

In het algemeen zijn lagers voor crossmotoren kritieke onderdelen die de wrijving verminderen, het rijgedrag verbeteren en de levensduur van de motorfiets verlengen. Als je je crossmotorlagers wilt upgraden of vervangen, is het belangrijk om lagers van hoge kwaliteit te kiezen die compatibel zijn met je motorfiets en aan je specifieke eisen voldoen. V1mx raadt aan de onderdelenfilter in de webshop te gebruiken om gemakkelijk de juiste onderdelen te vinden voor jouw crossmotor merk, model en bouwjaar.