Scott Prospect

De Scott Prospect is het meest geavanceerde crossbril model van het Amerikaanse bedrijf. V1mx heeft een ruime voorraad van de Scott Prospect, hierdoor kunnen wij de crossbrillen snel bij jouw leveren.

per pagina
Scott Prospect Crossbril - Camo / Grijs
€ 82.60 € 90.87 -€ 8.27
Scott Prospect Crossbril - Blauw / Groen
€ 82.60 € 90.87 -€ 8.27
Scott Prospect Crossbril - Geel
€ 82.60 € 90.87 -€ 8.27
Toont 1 - 60 van de 67 items

Technische eigenschappen van de Scott Prospect

Het meest geavanceerde Scott crossbril model is de Scott Prospect, deze wordt gedragen door veel bekende rijders zoals: Pauls Jonass, Austin Forkner, Arnoud Tonus en Justin Barcia. De Prospect is speciaal ontworpen om zoveel mogelijk zicht te bieden. Om het gezichtsveld te maximaliseren is de bril ontworpen met een laag neus profiel, daarnaast zit het montuur dicht op het gezicht van de rijder. Een unieke eigenschap van de Prospect crossbril is het lens lock systeem. Dit systeem maakt het makkelijk om lenzen te verwisselen en zorgt voor een zeer sterke bevestiging voor maximale impact weerstand. Verder heeft het diverse lens technologieën en een scharnierpunt voor perfect aansluiting op de crosshelm. De Prospect is een van de beste brillen op de markt en dat voor minder dan 100 euro. Hieronder vindt je meer informatie over de belangrijkste kenmerken

Scharnierpunten

Het is natuurlijk belangrijk dat de crossbril een goede aansluiting heeft met je gezicht en de crosshelm. De Scott Prospect is daarom uitgerust met scharnierpunten tussen het montuur en de band, genaamd outriggers. De outriggers zorgen voor een comfortabele aansluiting op je gezicht en verdelen krachten betere dan standaard bandjes die direct aan het frame zijn gemonteerd.

Lens

Ook de lens zit vol met technische eigenschappen. De lens zit vast door het makkelijk te gebruiken lens-lock-systeem. Het systeem bevat 4 pinnen die door de lens zitten. Dit zorgt voor een zeer sterke bevestiging. Verder zijn de lenzen maarliefst 1mm dik, dit biedt extra bescherming tegen impacts van steentjes, zand en takken. Tot slot hebben de lenzen een anti-fog behandeling gehad, wat voorkomt dat de lenzen zullen beslaan.

Comfort en fit

Scott heeft het comfort gemaximaliseerd door het gebruik van drie-laags gevormd gezichtsschuim. Het schuim is ergonomisch ontworpen om goed op je gezicht te passen en oefent niet te veel druk uit op je neus. De eerste laag is ontworpen om zweet af te voeren en een comfortabel kussen te bieden. De tweede laag zorgt voor een comfortabele pasvorm op je gezicht en de derde laag is een barrière tussen de crossbril en het gezicht van de rijder. De Scott Prospect wordt geleverd met een 50mm hoge band met 2 lijnen siliconen. Dit zorgt voor goede grip op de crosshelm voor betere stabiliteit.

Groot gezichtsveld

Met de prospect heb je meer overzicht op de baan door het extra grote gezichtsveld. Dit is bereikt door 3 eigenschappen in het montuur ontwerp te verwerken.

Ten eerste is de lens erg groot. Scott heeft de lens verhoogt en het neusprofiel verlaagt. Dit resulteert in een grote lens, die visuele obstructie vermindert.

Ten tweede heeft de lens een grote kromming. Dit resulteert in maximaal perifere visie tijdens het rijden. Perifere visie is een belangrijke factor in motorcross races, want hoe betere je je naaste rivalen ziet, des te beter kun je tegen ze strijden.

De laatste eigenschap die het gezichtsveld vergroot is het dunne frame, welke dicht op het gezicht van de rijder zit. Het dunne ontwerp vergroot het zicht in alle richtingen. Hoe dichter de lens bij je oog zit, des te groter is je gezichtsveld. Als je een dik frame hebt zal er een soort tunnelvisie ontstaat. Dit wordt met de Scott Prospect voorkomen.

Prospect uitvoeringen

Er zijn verschillende versies van de Scott prospect verkrijgbaar

Prospect standaard

Deze versie heeft een enkele lens met tear-off bevestigingspunten. De standaard versie is beschikbaar in veel verschillende kleuren en wordt het meest gebruikt door motorcrossers die op crossbanen rijden. De prospect crossbril wordt geleverd met een spiegellens en een gratis doorzichtige lens.

Prospect WFS

De WFS heeft een voor geïnstalleerde roll-off systeem op de crossbril. Hiermee hou je goed zicht, ook in modderige condities. De Scott Prospect WFS heeft het grootste gezichtsveld van alle crossbrillen met roll-off. De Prospect WFS wordt geleverd met compleet roll-off systeem, 2 roll-off rolletjes en een doorzichtige lens.

Prospect enduro

Deze versie is speciaal ontworpen voor enduro rijders. Met de dubbele lens ben je extra beschermt tegen takken en steentjes. De enduro versie wordt geleverd met een dubbele doorzichtige lens. Op deze geventileerde lens kunnen geen tear-offs worden bevestigd. In de nieuwste collectie is ook een endurobril met lichtgevoelige lens toegevoegd. Dit biedt een veelzijdige oplossing die werkt in alle lichtomstandigheden.

Scott Prospect Accessoires

Er is een ruim aanbod accessoires beschikbaar voor de Scott Prospect. Het meest innovatieve systeem is het Prospect roll-off systeem. Deze is 50mm hoog en biedt hierdoor het grootste gezichtsveld van alle crossbrillen met roll-off. Voor de tear-offs kun je kiezen tussen gelamineerde tear-offs of standaard tear-offs. Het voordeel bij gelamineerde tear-offs is dat deze zeer nauwkeurig op elkaar zijn geplakt, dit vermindert visuele vervormingen en voorkomt dat vuil ertussen kan komen. Tot slot zijn er ook Prospect lenzen beschikbaar in een ruim keuze kleuren voor verschillende licht situaties. Hieronder kun je meer informatie vinden over de lenzen.

Scott Prospect lenzen

Alle Scott Prospect crossbrillen hebben de mogelijkheid om de lenzen te vervangen. Een beschadiging op de lens kan hierdoor makkelijk verholpen worden. Bij veel van de crossbrillen wordt gratis een extra lens geleverd. Zo niet dan kun je bij V1mx de lens los bestellen.

De lenzen van de Scott Prospect brillen bevatten 3 belangrijke technische kenmerken om je ogen te beschermen en meer zicht te bieden. Ten eerste worden de brillen gemaakt met behulp van de geavanceerde productie technieken en de beste materialen. Dit zorgt voor vervormingsvrij lenzen die bestand zijn tegen de zware condities van de offroad motorsport. De tweede technologie is UV-bescherming. Alle Scott lenzen zijn optisch ontworpen om 100% van de schadelijke UVA en UVB stralen te filteren. Impact bescherming is ook een belangrijk aspect van de crossbrillen. Om ervoor te zorgen dat alle rijders veilig zijn voor de impact van steentjes en zand, overtreffen alle Scott lenzen de eisen voor impact bescherming van crossbrillen.

Er zijn veel verschillende lenzen beschikbaar voor verschillende situaties. De meest gebruikte lens is de “clear” lens. Deze wordt vaak gebruikt bij bewolkt weer of bij het rijden onder bomen. Daarnaast zijn er ook spiegellenzen beschikbaar. Spiegellenzen blokkeren een deel van het zonlicht en filteren een kleur zodat je meer kan zien op de baan. Bovendien geven de crossbrillen met spiegellenzen een uniek uiterlijk. Tot slot heeft Scott ook voor de meeste crossbrillen enduro lenzen, deze hebben een dubbele laag die betere isolatie biedt en de kans op condens verkleint.

Lens TypeLicht transmissieOmstandighedenFilter Categorie
Light sensitive, Enkele lens28 - 86%Alle OmstandighedenS0 - S2
Light sensitive, Dubbele lens26 - 76%Zonnig tot bewolktS1 - S2
Clear87%Zware BewolkingS0
Grijs54%BewolkingS1
Sky Blauw54%BewolkingS1
Chrome, Electric Blauw52%Zonnig tot bewolktS1
Chrome, Oranje48%Zonnig tot bewolktS1
Chrome, Groen40%ZonnigS2
Chrome, Zilver39%ZonnigS2
Chrome, Geel35%ZonnigS2
Chrome, Paars28%ZonnigS2
Chrome, Goud23%ZonnigS2

Licht gevoelige lens

De Scott Prospect Lichtgevoelige lens is een veelzijdige barrière die zich aanpast aan de weersomstandigheden. Perfect voor half-bewolkte dagen en enduro rijders. Het beschikt over een foto chromatische technologie en veranderd automatisch op basis van de intensiteit van het zonlicht. De lens reageert binnen enkele seconden op lichtveranderingen. Een voorbeeld is het verlaten van een donker bos, waarna je in direct zonlicht staat. Na enkele seconden wordt de lens donkerder zodat je niet verblind wordt. De lichtgevoelige lenzen zijn beschikbaar voor de meeste Scott crossbrillen.

Scott Prospect kopen

Heb je nog vragen over de Prospect crossbril van Scott? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Door het grote assortiment van V1mx is er altijd een crossbril te vinden die aan je eisen voldoet. Naast de prospect lijn zijn er nog veel meer andere Scott crossbrillen te krijgen, van beginner tot gevorderde rijder.