Crossbanden

Tip: gebruik de product filter om de crossbanden te filteren op de juiste maten.

per pagina
Toont 1 - 60 van de 189 items

Crossbanden en ondergrond

De juiste bandenkeuze is een belangrijke factor om goed te kunnen presteren op je crossmotor. Bij V1mx heb je keuze uit een ruim assortiment crossbanden voor veel verschillende terreinen, van zand tot harde ondergronden. Met topmerken als: Pirelli, Dunlop, MichelinKenda en Bridgestone kunnen offroad rijders maximale grip ervaren. Deze merken zijn al jaren op het hoogste niveau bezig met de ontwikkeling van offroad banden. Na veel samenwerking met de beste rijders en uitgebreid testen zijn de compounds en noppenpatronen van de crossbanden steeds verder ontwikkeld. Dit heeft geresulteerd in crossbanden die maximaal grip te leveren op een specifieke ondergrond. Je kunt bij V1mx de producten filteren om uit te komen op de banden die voor jouw terrein het best geschikt is. Hieronder staan de verschillende soorten crossbanden beschreven.

MX mid hard

De middel tot harde crossbanden zijn gemaakt voor harde en droge ondergronden. Vaak zijn de crossbanden voor harde ondergronden gemaakt van zacht rubber en zitten de noppen dicht op elkaar voor maximaal raakvlak met harde terreinen. In Nederland zijn maar weinig harde crossbanen, maar als je op cross-vakantie in zuid Europa gaat zijn deze soort banden een must-have.

MX mid soft

De Mid Soft crossbanden, ook wel intermediate genoemd, zijn geschikt voor breed gebruik. Het noppenpatroon zit dichter op elkaar in vergelijking met de zachte crossbanden. Daarnaast wordt het gemaakt van een duurzame compound die ophoping van zand tussen de noppen voorkomt. De intermediate crossbanden worden veel gebruikt vanwege het veelzijdige gebruik. Het is ook de meest geproduceerde crossband, hierdoor heb je ruime keuze merken en maten.

MX soft

De crossbanden voor zachte ondergronden zijn gemaakt van een harde compound. Grote ruimten tussen de noppen zorgen voor een goede greep in het losse zand. MX soft crossbanden zijn geschikt voor crossbannen met zachte grond. In tegenstelling tot de zand crossbanden kunnen de soft banden nog met redelijke prestaties worden gebruik op hardere ondergronden. Voor nog zachtere ondergronden kun je ook kiezen voor de zand crossbanden. Deze zijn uitgevoerd met grote schoepen. Zand crossbanden worden aangeraden voor rijden in de duinen, op het strand of op zeer zachte en zanderige crossbanen.

Soorten Crossbanden

Naast verschillende soorten voor de hardheid van de ondergrond zijn er ook soorten voor specifieke manieren van rijden. Hieronder worden de belangrijkste types beschreven.

Training/Wide range

De training crossbanden zijn speciaal ontwikkeld om lang mee te gaan en een goede grip te bieden op veel verschillende terreinen. Uitstekende keuze voor hobby rijders die naar veel verschillende soorten banen gaan zonder te veel geld uit te geven aan crossbanden.

MX XC countrycross

Deze speciale crossbanden voor de crosscountry races zijn ontworpen om verschillende terreinen aan te kunnen zoals: heuvels, stenen, boomstammen, sporen, zand en modder. Er zijn verschillende crosscountry banden verkrijgbaar, van zachte tot harde condities. Raadpleeg de beschrijving van de producten voor meer informatie.

Enduro

De enduro banden zijn speciaal ontwikkeld voor typische enduro omstandigheden: obstakels en wisselende condities. Er zit verschil tussen de enduro crossbanden, daarom raden wij aan om de beschrijvingen van de specifieke banden door te lezen. Voor veel enduro rijders is het belangrijk dat de enduro banden straat-legaal zijn. Je kunt dit controleren door te kijken of de banden DOT goedgekeurd zijn.

Slijtage en vervanging

Regelmatig je crossband vervangen zal veel invloed hebben op de bestuurbaarheid en prestaties van je enduro of crossmotor. Niet alleen zal dit helpen bij het optrekken, ook zal je sneller kunnen remmen en harder door de bochten kunnen. Een versleten band kan worden aangevoeld door verlies van grip. Daarnaast kun je door het inspecteren van de crossband ook controleren of de crossband versleten is. Let hierbij op ronde noppen, scheuren, verkleuringen en afgescheurde noppen of delen. Het vervangen van een crossband is niet het gemakkelijkste klusje. Om deze reden heeft V1mx een speciale pagina voor alle crossband gereedschap.

Crossbanden Kopen

Wil jij nieuwe crossbanden voor je crossmotor kopen? Dan ben je bij V1mx aan het juiste adres. Wij hebben een ruim aanbod motorcross banden van de beste merken. Neem gerust contact op met V1mx indien je nog een vraag hebt over de producten of over het plaatsen van een bestelling. Wij helpen je graag verder!