Crossbanden voor enduro en crossmotoren

Maten

Tip: gebruik de filter om de crossbanden te filteren op de juiste maten.

De juiste bandenkeuze is een belangrijke factor om goed te kunnen presteren op crossbanen. Bij V1mx heeft u keuze uit een ruim assortiment crossbanden voor veel verschillende terreinen, van zand tot harde ondergronden. Met top-merken als: Pirelli, Dunlop, Michelin, Kenda en Bridgestone kunnen offroad rijders maximale grip ervaren. Deze merken zijn al jaren op het hoogste niveau bezig met de ontwikkeling van offroad banden. Na veel samenwerking met de beste rijders en uitge...

Crossbanden voor enduro en crossmotoren

Maten

Tip: gebruik de filter om de crossbanden te filteren op de juiste maten.

De juiste bandenkeuze is een belangrijke factor om goed te kunnen presteren op crossbanen. Bij V1mx heeft u keuze uit een ruim assortiment crossbanden voor veel verschillende terreinen, van zand tot harde ondergronden. Met top-merken als: Pirelli, Dunlop, Michelin, Kenda en Bridgestone kunnen offroad rijders maximale grip ervaren. Deze merken zijn al jaren op het hoogste niveau bezig met de ontwikkeling van offroad banden. Na veel samenwerking met de beste rijders en uitgebreid testen zijn de compounds en noppenpatronen van de crossbanden steeds verder ontwikkeld. Dit levert uiteindelijk crossbanden op die speciaal zijn ontwikkeld om maximaal grip te leveren op een bepaald ondergrond. U kunt bij V1mx de producten filteren om uit te komen op de banden die voor uw terrein het best geschikt is. Hieronder staan de verschillende motor crossbanden beschreven:

Enduro. De enduro banden zijn speciaal ontwikkeld voor typische enduro omstandigheden: obstakels en wisselende condities. Er zit verschil tussen de enduro crossbanden, daarom raden wij aan om de beschrijvingen van de specifieke banden door te lezen.

MX mid hard. De MX mid-hard crossbanden zijn gemaakt voor harde en droge ondergronden. Vaak zijn de crossbanden voor harde ondergronden gemaakt van zacht rubber en zitten de noppen dicht op elkaar voor maximaal raakvlak met harde terreinen.

MX mid soft. De Mid Soft crossbanden, ook wel intermediate genoemd, zijn geschikt voor  breed gebruik. Het noppenpatroon zit dichter op elkaar in vergelijking met de zachte crossbanden (MX soft). Daarnaast wordt het gemaakt van een duurzame compound die ophoping van zand tussen de noppen voorkomt.

MX soft. De crossbanden voor zachte ondergronden zijn gemaakt van een harde compound. Door grote ruimte tussen de noppen voor een goede greep in het losse zand. De MX soft crossbanden zijn geschikt voor crossbannen met zachte grond. In tegenstelling tot de zand crossbanden kunnen de soft banden nog met redelijke prestaties worden gebruik op hardere ondergronden.

Zand. De zand crossbanden zijn uitgevoerd met grote schoepen voor optimale grip. De bandenkeuze voor rijden in de duinen, op het strand of op zeer zachte en zanderige crossbanen.

MX XC countrycross. Speciale crossbanden voor de crosscountry races. Gemaakt om verschillende terreinen aan te kunnen zoals: heuvels, stenen, boomstammen, sporen, zand en modder. Er zijn verschillende crosscountry banden verkrijgbaar, van zachte tot harde condities. Raadpleeg de beschrijving van de crossbanden voor meer informatie.

Training/Wide range. Deze banden zijn speciaal ontwikkeld om lang mee te gaan en een goede grip te bieden op veel verschillende terreinen. Uitstekende keuze voor hobby rijders die naar veel verschillende soorten banen gaan zonder te veel geld uit te geven aan crossbanden.

Regelmatig je crossband vervangen zal veel invloed hebben op de bestuurbaarheid en prestaties van je enduro of crossmotor. Niet alleen zal dit helpen bij het optrekken, ook zal je sneller kunnen remmen en harder door de bochten kunnen. Een versleten band kan worden aangevoeld door verlies van grip, daarnaast kun je door het inspecteren van de crossband ook de controleren of de crossband versleten is. Let hierbij op ronde noppen, scheuren, verkleuringen en afgescheurde noppen of delen.

Toon Meer Toon Minder
per pagina
Binnenband Michelin
€ 18.86 € 20.95 -10%
Toont 1 - 60 van de 255 items