Crosspak

Een goed crosspak voor de motorcross bestel je eenvoudig en snel bij V1mx. Hieronder vind je een ruim aanbod crosskleding sets van top merken als Alpinestars, Answer en UFO. Onderaan de pagina staat meer informatie over de crosspakken.

per pagina
Kenny Track Force 2022 Crosspak - Zwart
€ 107.40 € 140.45 -€ 33.05
Alpinestars Racer Found 2023 Crosspak - Zwart
€ 140.41 € 165.21 -€ 24.80
Alpinestars Racer Found 2023 Crosspak - Wit
€ 140.41 € 165.21 -€ 24.80
Alpinestars Fluid Graphite Crosspak - Zwart
€ 82.56 € 109.83 -€ 27.27
Kenny Track Force 2022 Crosspak - Fluo Geel
€ 107.40 € 140.45 -€ 33.05
Fly Racing F-16 2022 Crosspak - Blauw
€ 82.57 € 107.36 -€ 24.79
Fly Racing F-16 2022 Crosspak - Fluo Geel
€ 74.30 € 107.36 -€ 33.06
Fly Racing F-16 2022 Crosspak - Rood
€ 82.56 € 107.36 -€ 24.80
Jopa Tribute Crosspak - Zwart
€ 107.36 € 165.21 -€ 57.85
Toont 1 - 60 van de 204 items

Crosspak Samenstelling

Een crosspak is een combinatie van een cross-shirt, crossbroek en eventueel crosshandschoenen die bij elkaar passen. De onderdelen van een crosspak zijn ook los verkrijgbaar. Hieronder vind je meer informatie over de crosskleding.

Cross-shirt

Het cross-shirt is het meest eenvoudige onderdeel van een crosspak. Het is gemaakt van lucht doorlatend materiaal, dit zorgt voor koeling van de rijder. De mate van ventilatie is een van de grootste verschillen van moderne cross-shirts. Door de shirts licht van gewicht te maken, ervaart de rijder minimale weerstand. Daarnaast biedt het rekbare materiaal de mogelijkheid om een body protector onder het shirtje te dragen. Indien het cross-shirt gemaakt is een slanke fit heb je soms een maat groter nodig om een motorcross bodyprotector eronder te dragen. Het is natuurlijk ook mogelijk om de bodyprotector over het cross-shirt te dragen. Voorgevormde mouwen en elleboog padding zijn andere eigenschappen die je terugvindt in de duurdere cross-shirts.

Crossbroek

Het duurste onderdeel van een crosspak is de broek. Ze zijn ontworpen om samen te werken met de beschermende uitrusting zoals laarzen en kniekappen. Een goede crossbroek biedt veel bewegingsvrijheid en ventilatie, zodat jij optimaal kan presteren. Daarnaast beschermt het de rijder tegen de hitte van de uitlaat. Er zit veel verschil in de technische eigenschappen van de goedkoopste en duurste crossbroek. Het verschil is voornamelijk te vinden op het gebied van ventilatie, bewegingsvrijheid en constructie. Een voorbeeld hiervan is de knie constructie, geavanceerde knie constructies zorgen voor bewegingen met minimale weerstand. Hierdoor verspil je minder energie en word je minder snel vermoeid. Meer informatie over deze technische eigenschappen kun je vinden in de crossbroek afdeling van de webshop.

Crosshandschoenen

Handschoenen zijn voor motorcrossers belangrijk, omdat het een belangrijk connectie is met de bedieningsonderdelen van je crossmotor. Het biedt grip en comfort, zodat je goede controle hebt over je motor. De crosshandschoenen zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. Zo zijn er uitvoeringen beschikbaar met bescherming op de vingers, zodat je extra bescherming hebt tegen steentje en takken. Andere hebben juist een minimalistisch ontwerp om maximale ventilatie te bieden. Meer informatie over de technische eigenschappen kun je vinden in de crosshandschoenen afdeling. Bij de meeste crosspakken kun je de bijbehorende handschoenen direct mee bestellen. Standaard zitten alleen de broek en shirt in het pak, de handschoenen zijn altijd optioneel. Als je kiest om de handschoenen ook toe te voegen wordt de meerprijs automatisch verrekend en weergegeven.

Ontwerp

De technische eigenschappen van een crosspak zijn natuurlijk erg belangrijk, maar dat is niet het enigste. Een crosspak moet er mooi uitzien en opvallen, zodat jij herkenbaar bent op de crossbaan. Dit zorgt ervoor dat toeschouwers jouw makkelijk kunnen zien tijdens een wedstrijd. Bovendien bevorderd een opvallend pak de veiligheid, omdat je beter zichtbaar bent voor andere rijders.

Merken

V1mx heeft een ruim aanbod crosspakken van top merken. Bijna alle merken produceren een basis, middel en top niveau crosskleding lijn. Het merk Answer Racing staat bekend om de betaalbare crosspakken. Voor de Syncron lijn betaal je net iets meer dan 100 euro. Voor de competitieve rijders heeft Answer ook crosskleding beschikbaar. De duurdere collectie wordt gedragen door onder andere Antonio Cairoli en Jorge Prado, samen goed voor 10 wereldtitels. Een ander merk dat veel wordt gedragen door kampioenen is Alpinestars. De geavanceerde crosspakken van het Italiaanse merken worden gebruikt door onder andere Jeffrey Herlings, Eli Tomac en Jason Anderson. Met 4 verschillende lijnen is er een Alpinestars Crosspak beschikbaar voor alle rijders, van beginner tot professional. V1mx heeft ook de crosspakken van UFO in het assortiment. Dit merk bestaat al sinds 1977 en produceert een ruim aanbod crossmotor onderdelen en crosskleding. Alleen de beste, lichtste en meest slijtvaste materialen worden gebruikt door UFO. Daarnaast worden de duurste sets onder eigen dak geproduceerd in Italië. Het resultaat is top kwaliteit crosskleding. Tot slot heeft V1mx ook de pakken van Pull-in. Dit is een zusterbedrijf van het bekend Franse merk Kenny. Pull-in heeft betaalbare kleding met goede technische eigenschappen.

Crosspak Personaliseren

Bij V1mx heb je de mogelijk om een crosspak te laten personaliseren. De meest populaire personalisatie is het bedrukken van een cross-shirt met je naam en nummer. Bij V1mx heb je keuze uit meer dan 10 verschillende stijlen. Daarnaast kun je ook kiezen uit meer dan 15 kleuren, waaronder fluo kleuren. Het cross-shirt bedrukken is al beschikbaar vanaf €19,95. Bij V1mx bestel je bedrukking eenvoudig bij de aanschaf van je nieuwe crosskleding. Na het plaatsen van de bestelling krijg je eerst het bedrukking ontwerp ter goedkeuring toegestuurd. V1mx heeft ook buttpatches en legpatches in het assortiment. Dit zijn opnaaibare emblemen die je op de crossbroek kan naaien. De buttpatches geven je een unieke uitstraling, net als rijders in het wereldkampioenschap motorcross. Je kunt een volledige gepersonaliseerde patch laten maken naar jouw wensen, of je kunt kiezen uit de 100 beschikbare ontwerpen.

Crosspak kopen

Heb je nog vragen over de crosskleding of over het plaatsen van een bestelling? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van V1mx. Wij helpen je graag verder bij het uitkiezen van crosskleding die aan jouw wensen voldoet.