Motorcross Body Protector

Motorcross bodyprotectors beschermen je tijdens het crossen tegen klappen van steentjes, takken, modder en tijdens een valpartij. V1mx heeft een groot aanbod protectors van de beste merken.

Alpinestars Bionic Pro Beschermingsvest
€ 107.40 € 148.72 -€ 41.32
UFO Reactor 2 Bodyprotector - Zwart
€ 82.60 € 99.13 -€ 16.53
UFO Reactor 2 Body Protector Fluo Geel
€ 82.60 € 99.13 -€ 16.53
UFO Reactor 2 Body Protector Rood
€ 90.87 € 99.13 -€ 8.26
UFO Reactor 2 Bodyprotector - Rood / Wit
€ 74.34 € 99.13 -€ 24.79
Body protector UFO Reactor 2 Fluo Geel
€ 90.87 € 99.13 -€ 8.26
Alpinestars A4 Body Protector (XS/S)
€ 99.13 € 140.45 -€ 41.32
Beschermingsvest Off-road
€ 123.93 € 181.78 -€ 57.85
Alpinestars A10 Full Body Protector
€ 165.25 € 190.04 -€ 24.79
Alpinestars A8 Light Body Protector (XS-S)
€ 74.34 € 107.40 -€ 33.06
Toont 1 - 60 van de 60 items

Soorten bodyprotectors

Motorcross bodyprotectie is in verschillende maten en uitvoeringen te krijgen. De drie verschillende soorten worden hieronder verder toegelicht. 

Borst Beschermer

De borst beschermer is de meest eenvoudige vorm van alle bodyprotectors. Dit model bedekt alleen de voorkant van je borst voor bescherming tegen impacts. Het voordeel van deze uitvoering is de open achterkant, waardoor warmte snel kan ontsnappen.

Bodyprotector

Motorcross bodyprotectors zijn gemaakt van hard kunststof en is zeer geschikt als protectie van de borst en rug en eventueel schouders. Een bodyprotector is compact en zorgt voor veel bewegingsvrijheid. Doordat het product compact is heeft het goede koel eigenschappen. Dit model wordt ook veel gebruikt in het wereldkampioenschap motorcross, vanwege de uitstekende prestaties.

Beschermings Vest

Een motorcross beschermingsvest is gemaakt van verschillende beschermingsonderdelen zoals: elleboog, schouder, borst , rug bescherming en eventueel een niergordel, samengevoegd in een product. De beschermingsonderdelen zitten verwerkt in een vest van open structuur materiaal dat kan worden gesloten met behulp van een rits sluiting. Het voordeel van de beschermingsvesten is de uitgebreide bescherming op alle kritische plekken van je bovenlichaam. Alle lichaamsbescherming in een product is handig in gebruik, je hoeft dan geen losse niergordel of elleboog bescherm mee te nemen.

Top Merken

Bij V1mx vind je een ruim aanbod motorcross bescherming van top merken. Een van de meest bekendste producenten is EVS. Dit bedrijf produceert al meer dan 30 jaar hoge kwaliteit bescherming speciaal ontwikkeld voor de motorcross en enduro. De EVS body protectors zijn ontworpen om maximale bescherming te bieden aan borst, schouders en rug, terwijl het gewicht en volume is geminimaliseerd. Bovendien zorgt het modulaire design voor een aanpasbare en persoonlijke pasvorm voor optimale prestaties. Het Italiaanse bedrijf Alpinestars produceert een ruime collectie bodyprotectors en beschermings vesten. Als je op zoek bent naar een beschermer met veel ventilatie is Alpinestars zeker het proberen waard. In de meest recente uitvoeringen maken ze gebruik van een uniek open-structuur materiaal opbouw, wat zorgt voor maximale ventilatie en een laag gewicht. Bovendien zijn de protectors ontworpen om samen te werken met de Alpinestars nekbrace voor optimale bescherming. Een ander merk dat zeer populair is onder motorcrossers is UFO. De UFO Reactor 2 bodyprotectors worden veel gebruikt vanwege de lage prijs en uitstekende prestaties. Het beschikt over een scharnierpunt voor extra bewegingsvrijheid en is geschikt voor gebruik met een nekbrace. Bovendien is de Reactor 2 verkrijgbaar in een ruim aanbod kleuren.

Technische Eigenschappen

Bodyprotectors zijn constant in ontwikkeling en elk jaar komen er nieuwe innovaties op de markt. Hieronder worden de belangrijkste eigenschappen verder toegelicht.

Ventilatie en Comfort

Ventilatie is een belangrijke eigenschap, omdat het de prestaties en comfort van de rijder verbeterd. Veel bodyprotectors zijn uitgerust met ventilatie gaten en kanalen die koele lucht toevoeren. Daarnaast zijn er de laatste jaren nieuwe protectors geïntroduceerd met honinggraat materiaal. Honinggraat technologie helpt veel bij het koelen van de rijder, dit wordt verder uitgelegd onder het kopje “materiaal en constructie”. Een andere eigenschap die het comfort verbeterd is het comfort schuim. Dit schuim is geplaatst aan de binnenkant van de protectors om een comfortabel contact met de huid te vormen. Daarnaast moet het snel vocht afvoeren en impacts dempen.

Materiaal en constructie

De materiaal en de constructie van de bodyprotector hebben veel invloed op de prestaties. Alpinestars is een voorloper van nieuwe technieken die zorgen voor betere eigenschappen van motorcross bescherming. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van materiaal met open structuur, ook wel honinggraat technologie genoemd. Dit zorgt voor flexibiliteit en optimale impact demping. Daarnaast honinggraat materiaal erg veel lucht door, zodat de rijder gekoeld wordt. Een voorbeeld van honinggraat technologie staat weergegeven in bovenstaande afbeelding. Een andere nieuwe trend is het gebruik van zacht materiaal dat hard wordt tijdens een impact. De bodyprotector is dan zacht en flexibel als je hem draagt. Zodra er een harde impact op het materiaal komt wordt de beschermer stijf, zodat de impact kan worden gedempt.

Bescherming

De mate van bescherming staat beschreven in de EN 1621 norm. Als een body protector voldoet aan level 1 is het goed in het dempen van een impact. Indien je fanatiek rijdt met hoge snelheden wordt level 2 geadviseerd. Deze bieden betere demping, zodat jij beter beschermd bent. Een ander belangrijk aspect van de motorcross body protectors is de samenwerking met een nekbrace. Dit wordt gebruikt om krachten bij de nek weg te houden. De brace moet goed aansluiten om optimaal te kunnen werken. Alpinestars is voorloper op dit gebied, aangezien zij alle protectors hebben ontworpen voor gebruik met de Alpinestars BNS nekbrace. Door middel van een treklipje kunnen ze aan elkaar worden gemonteerd, zodat de brace op zijn plek blijft. Ook UFO optimaliseert de bodyprotectors voor gebruik met een nekbrace. De UFO Reactor 2 bodyprotector heeft een vlak stuk op de borst en rug, ontworpen om een leatt brace op de plaatsen.

Bodyprotector Kopen

Er zijn veel verschillende soorten body protectors verkrijgbaar van een ruim aanbod top merken. Heb jij nog vragen over de producten of over het plaatsen van een bestelling? Neem dan contact op met de klantenservice van V1mx. Wij helpen je graag verder bij het bestellen van de juiste crosskleding. De maatvoering van de bescherming verschilt per product. V1mx heeft daarom bij elk product een maattabel, zodat je eenvoudig de juiste maat kan bestellen.