Crossbroek

Een nieuwe crossbroek koop je eenvoudig en snel bij V1mx. Hier vind je een ruim aanbod van de beste crossbroeken voor eerlijke prijzen. Bekijk hieronder het huidige aanbod. Meer informatie over de technische eigenschappen staat onderaan de pagina.

per pagina
Jopa Tribute Crossbroek - Zwart
€ 82.60 € 128.06 -€ 45.46
Toont 1 - 60 van de 211 items

Crossbroek Eigenschappen

V1mx heeft een ruim aanbod van top merken als AnswerAlpinestars en UFO. Een crossbroek beschikt over veel technische eigenschappen die rijders beschermd en helpt te presteren. Hieronder worden de belangrijkste technische eigenschappen verder uitgelegd.

Ventilatie

Tijdens een zware training moet je lichaam kunnen afkoelen om op je optimale niveau te rijden. Het is daarom belangrijk dat de crossbroek goede ventilatie heeft. Bijna alle modellen zijn uitgerust met ademend materiaal, voor verbeterde vocht afvoerende eigenschappen en ventilatie. Geavanceerde crossbroeken kunnen ook ventilatieopeningen hebben, voor specifieke koeling op de meest kritische plekken.

Gewicht

Crosskleding is de afgelopen 10 jaar veel veranderd. Geavanceerde materialen en productietechnieken bieden de mogelijkheid om atletische kleding te ontwikkelen voor maximale prestaties van de rijder. Vooral op het gebied van gewicht is er veel veranderd. De meest geavanceerde crossbroek lijnen hebben een minimalistisch, licht gewicht en rekbare ontwerp. Een voorbeeld hiervan is de Alpinestars Supertech lijn met een crossbroek die minder dan 500 gram weegt!

Bewegingsvrijheid

Om een crossmotor optimaal te besturen is het belangrijk dat je makkelijk kan bewegen. Goedkopere crossbroeken zijn vaak uitgerust met elastische inserts op de meest kritische locaties. Duurdere broeken zijn volledig opgebouwd uit rekbaar materiaal, voor optimale bewegingsvrijheid. 4 richtingen rekbaar materiaal biedt de meeste bewegingsvrijheid. Een ander aspect dat belangrijk is voor de bewegingsvrijheid is het knieontwerp. Geavanceerde crossbroeken hebben een soort scharnierpunt bij de knie. Dit zorgt voor minimale weerstand, zodat de rijder geen energie verspilt.

Comfort

Voor de vele hobby rijders is het comfort van een crossbroek misschien wel het belangrijkste. Goede afwerking en zachte materialen zorgen voor een comfortabel pasvorm rond de benen. Daarnaast is het ook belangrijk dat vocht goed wordt afgevoerd. Sommige crossbroeken hebben hiervoor een mesh liner. Deze absorbeert zweert en laat het verdampen via de lucht die door het mesh materiaal heen waait. Een ander verschil tussen de motorcross broeken is de heup bevestiging. Bij duurdere is deze hoge kwaliteit en heb je meer vrijheid in het afstellen. In sommige gevallen kan de crossbroek zelfs een volledige maat kleiner of groter worden gemaakt.

Duurzaamheid

Tijdens het rijden krijgt een crossbroek het zwaar te verduren. Opvliegende steentjes en valpartijen in het zand zijn niet ongewoon in de offroad wereld. Daarnaast wordt het constant over de zadel van de crossmotor geschuurd. Deze zware omstandigheden lijden tot snelle slijtage van gebruikelijke stof. De crossbroeken zijn daarom gemaakt van slijtvast materiaal. De slijtvastheid van een materiaal wordt uitgedrukt in denier. Gebruikelijke stoffen hebben een denier van 40 tot 80. De materialen in crossbroeken zijn vaak 400 of hoger. Op het zitgedeelte zit vaak de meest slijtvaste stof omdat dit gedeelte het snelt slijt. Over het algemeen hebben de duurdere motorcross broeken de beste materialen en blijven dus ook langer goed.

Bescherming

Er zijn verschillende crossbroeken beschikbaar die zijn uitgerust met beschermende vullingen en pads. De beschermende vullingen zorgen ervoor dat de belangrijke plekken van uw benen extra worden beschermd bij een val. Echter is de bescherming van een crossbroek voornamelijk voor het afstoten van opvliegende steentjes en zand. Voor impact bescherming zijn de crosslaarzen en kniekappen veel belangrijker. Een belangrijke beschermende taak van crossbroeken is het isoleren van de warmte van de uitlaat. Dit wordt gedaan door hittebestendige kniestukken. Deze kniestukken zijn vaak gemaakt van leer. Leer is een goed materiaal voor de toepassing, maar het vergt wel enig onderhoud. Als leer vaak wordt gewassen kan het uitdrogen en beschadigen. Wij raden aan om de crossbroek niet te vaak te wassen en het leer regelmatig te behandelen met leervet.

Crossbroek personaliseren

Je crossbroek personaliseren is een zeer speciale optie dat bij V1mx mogelijk is. Wij bieden gepersonaliseerde opnaaibare buttpatches met grappige teksten, rijder eigenschappen en motorcross termen. Ook is er de optie om een volledig gepersonaliseerde buttpatch te laten ontwerpen volgens jouw wensen. De patches voorkomen scheuren en verlengen hierdoor de levensduur van uw crossbroek. Ook bieden wij legpatches van de bekende crossmotor fabrikanten. Legpatches zijn ontworpen om op de been stukken van de broek te naaien. Het resultaat is een uniek uiterlijk, net als de rijders in het wereldkampioenschap motorcross.

Crossbroek Kopen

Ben jij opzoek naar een nieuwe crossbroek? Dan bij je bij V1mx aan het juiste adres. V1mx heeft een uitgebreid assortiment crossbroeken zodat elke motorcrosser en enduro rijder crosskleding kan vinden naar zijn wensen. Indien je nog een vraag hebt over de producten of over het plaatsen van de bestelling kun je gerust contact opnemen. Wij helpen je graag bij het uitkiezen van de juiste motorcross uitrusting. Wil jij liever een volledig crosspak, inclusief cross-shirt en crosshandschoenen? Bij V1mx is het ook mogelijk om de crosskleding als set te bestellen met bijbehorende broek, shirt en handschoenen.