Enduro helm

Bestel een enduro helm eenvoudig en snel bij V1mx. Een enduro helm is ideaal voor rijders die in variërende omstandigheden rijden, van offroad tot straat. Bekijk hieronder het huidige aanbod. Meer informatie over de configuratie en eigenschappen vind je onderaan de pagina.

Toont 1 - 22 van de 22 items

Voordeel van een Enduro helm?

Het verschil tussen een standaard weghelm en een enduro helm is de helmklep en kinbar. Door de grote kinbar stroomt er meer lucht naar de rijder. Dit biedt een groot voordeel op het gebied van comfort en prestaties. Een enduro helm biedt ook meer zicht ten opzichte van een weghelm. Door het grotere gezichtsveld kan de rijder zich betere anticiperen op de verraderlijke omstandigheden van het offroad rijden. Het verschil tussen een crosshelm en een enduro helm is het grote vizier dat over de opening gaat. Dit is vooral handig voor gebruik op de weg, zodat je een meer gestroomlijnde helm hebt. Daarnaast kan de helmklep worden verwijderd als je de helm wil gebruiken bij hogere snelheden. Dit wordt verder uitgelegd bij het kopje “Multi-configuratie”.

Multi-configuratie

Bij een endurohelm kan zowel de helmklep als het vizier kan worden gedemonteerd. Hierdoor kun je de helm aanpassen aan verschillende disciplines van de motorsport: enduro, motorcross en straat gebruik. Hieronder worden de mogelijkheden verder toegelicht.

Dual / Enduro

De standaard configuratie is met het vizier en helmklep gemonteerd. Dit is geschikt voor avonturiers en enduro rijders die over zowel straat als zandpaden willen rijden. Het vizier zorgt voor een breed gezichtsveld en de helmklep is ideaal voor het gebruik op offroad stukken.

Straat

De tweede configuratie is voor straat gebruik. Rijden op de weg gaat vaak met veel hogere snelheden. Bij snelheden boven de 100 kilometer per uur wordt het dragen van een helmklep minder comfortabel. Deze vangt namelijk veel wind en maakt veel geluid. Door de helmklep te demonteren heeft de helm verbeterde aerodynamische eigenschappen en maakt het minder geluid.

Motorcross / Enduro

De laatste configuratie is gericht op motorcrossers en competitieve enduro rijders. Hierbij is het vizier verwijderd en wordt een crossbril in de opening geplaatst. De enduro helm met een crossbril laat meer lucht door, hierdoor heb je meer ventilatie en meer verkoeling. Een crossbril zorgt voor een goede afsluiting rond je ogen, zodat je geen stof in je ogen krijgt. Bovendien biedt het betere bescherming en heb je de mogelijkheid om modder van de lens te verwijderen met tear-offs of een roll-off systeem.

Enduro helm kopen

Ben jij opzoek naar een nieuwe helm voor het enduro rijder? Dan ben je bij V1mx aan het juiste adres. Wij hebben een ruim aanbod enduro helmen van verschillende top merken. Heb jij nog een vraag over de producten of over het plaatsen van een bestelling? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van V1mx. Wij helpen je graag verder.