Crosshelmen

Een crosshelm is een van de belangrijkste onderdelen van de beschermende crosskleding. Het is van belang om een goede kwaliteit crosshelm te dragen welke die je beschermd tijdens een val of botsing. Bij V1mx vindt je een ruim aanbod crosshelmen, met verschillende types die geschikt zijn voor beginners tot professionele rijders. Waar je op moet letten bij de aanschaf van een crosshelm wordt onderaan op deze pagina uitgelegd.

per pagina
Airoh Twist Black Matt Crosshelm
€ 161.96 € 179.95 -10%
Bell Moto-9 Flex Carbon Crosshelm Solid Wit
€ 539.95 € 599.95 -€ 60.00
Toont 1 - 60 van de 132 items

Top Crosshelm Merken

Door hoge kwaliteit helmen aan te bieden van bekende merken zoals Bell, AirohJust1 en UFO wil V1mx ervoor zorgen dat elke rijder zo veilig en comfortabel mogelijk kan rijden. De crosshelmen van deze merken zijn uitvoerig getest door professionele rijders. Door het optimaliseren van de vorm en ventilatie geven de nieuwste crosshelmen betere koeleigenschappen. Ook de buitenschaal en het dempingsysteem van crosshelmen zijn de steeds verder ontwikkeld.

Materiaal buitenschaal

Carbon Crosshelmen zijn de meest geavanceerde en duurste op de markt. Carbon, wat in het Nederlands koolstofvezels wordt genoemd, is een zeer sterk en licht materiaal en dat heeft voordelen voor bescherming en comfort. Het carbon biedt een sterke basis die krachten goed kan verdelen en daarmee de rijder beschermt. Glasvezel crosshelmen zijn goedkoper dan de carbon uitvoeringen. Dit materiaal is zeer goed in het absorberen van impacts. Het is niet zo sterk als Carbon maar maakt het goed door de hoge mate van flexibiliteit. Polycarbonaat helmen zijn over het algemeen de meest goedkope crosshelmen en geschikt voor beginnende rijders. Wij raden aan om helmen van Polycarbonaat minstens om de 3 jaar te vervangen. Door weersomstandigheden en Uv-straling kan de schaal sterkte verliezen.

Dempingsysteem

Alle helmen zijn ontworpen om impacts die haaks op de schaal komen te dempen. Een nieuwe innovatie in de offroad wereld is het dempen van rotaties bij een impact. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat bij een schuine impact de hersenen onder hoge spanning kunnen komen te staan. Om te voorkomen dat de hersen gaan roteren wordt de rotatie bij sommige crosshelmen opgevangen met een rotatiedempingsysteem. De meest bekende variant is MIPS. Dit systeem wordt gebruikt in verschillende crosshelmen zoals de Bell MX-9 en Moto-9 en de UFO Diamond. Daarnaast zijn er ook fabrikanten die zelf een dempingsysteem hebben ontwikkeld, zoals Bell heeft gedaan bij de Bell Moto-9 Flex.

Comfort

Door het gebruik van nieuwe materialen en technieken komen er steeds lichtere helmen op de markt. Het gewicht van de crosshelm heeft invloed op het comfort en bescherming van de rijder. Een lichtere helm zorgt voor betere prestaties tijdens het motorcrossen en bevorderd ook de veiligheid door een lagere impact tijdens een valpartij. Het is echter niet zo dat een laag gewicht altijd betere bescherming biedt, dit is van meer factoren afhankelijk zoals het dempingsysteem, afmetingen en opbouw. Naast het gewicht is ook de ventilatie van een crosshelm belangrijk om tot het uiterste te gaan tijdens een race of training. Door een goed ventilatie systeem blijf je koel en voorkom je oververhitting.

Crosshelm Kopen

Heb jij nog een vraag over de aanschaf van een nieuwe crosshelm? Neem gerust contact op met V1mx, wij helpen je graag met het uitkiezen van de juiste motorcross uitrusting. Door ons grote aanbod is er altijd een crosshelm te vinden die past bij je rijstijl en budget. De motorcross helmen zijn in diverse uitvoeringen en kleurencombinaties beschikbaar zoals: zwarte crosshelmen of oranje crosshelmen. Ook bieden wij een groot aantal crossbrillen zodat jij altijd een combinatie kan vinden die bij jouw crosskleding past.