Just1 crosshelm

V1mx heeft de volledige collectie van de Just1 crosshelmen beschikbaar. Bekijk hieronder de huidige collectie.

per pagina
Just1 J38 Crosshelm - Blade / Oranje
€ 74.34 € 90.87 -€ 16.53
Toont 1 - 60 van de 67 items

Modellen

Just1 heeft crosshelmen beschikbaar voor zowel beginners als gevorderde motorcrossers. Ook is er een ruime keuze aan kleuren en ontwerpen. Naast de crosshelmen voor volwassenen zijn er ook kinder crosshelmen beschikbaar. Deze zijn te vinden in de kinder crosskleding afdeling van de webshop. Bovendien heeft V1mx alle beschikbare accessoires voor de Just1 crosshelmen, van een nieuwe klep tot de binnen voering. Hieronder worden de verschillende modellen van Just1 behandeld.

J12

Het meest geavanceerde model van Just1 is de J12. Het doel was om de meest veilige en comfortabele motorcross helm te produceren. Een perfecte pasvorm is hierbij essentieel om goede prestaties te bieden. Deze carbon crosshelm is uitgerust met een uitgebreid ventilatie systeem voor maximale koeling van de rijder. Meer informatie over deze Just1 crosshelm kun je vinden op de J12 pagina.

J32

De J32 is de betaalbare motorcross helm van Just1. Door het grote technische team heeft Just1 veel functies kunnen toevoegen aan deze goedkope crosshelm. Een voorbeeld is het nood wangkussen vervanging systeem. Daarnaast is het gemaakt van een geoptimaliseerde thermoplastische schaal, waardoor deze crosshelm slechts 1260 gram weegt. De onderste rand is uitgevoerd met een zachte padding. Deze werkt samen met een nekbrace om je maximaal te beschermen bij een zware crash. Tot slot is het uitgerust met een goed ventilatiesysteem en verwijderbare binnenvoering.

J34

Just1 heeft ook een crosshelm met vizier beschikbaar, namelijk de Just1 J34 adventure. Deze Just1 crosshelm is perfect voor rijders die in verschillende omstandigheden rijden. Je kunt het vizier en helmklep eraf halen, zodat je de J34 kan aanpassen voor gebruik op straat, crossbaan en enduro ritten. Bij hoge snelheden is het fijn om de helmklep te verwijderen, zodat het gestroomlijnder is. Voor motorcross kun je het vizier verwijderen en vervangen voor een crossbril voor perfecte afsluiting van stof en extra bescherming. De J34 beschikt over goede eigenschappen, zoals veel ventilatie openingen en een noodsysteem zodat je de helm makkelijk kan verwijderen na een crash. De dubbele D sluiting en volledige verwijderbare binnenvoering maken deze Just1 crosshelm compleet.

Technische eigenschappen

De Just1 crosshelmen zijn gemaakt en ontworpen met het hoofddoel om de meest veilige en comfortabele crosshelm op de markt te brengen. De crosshelmen hebben een goede pasvorm en een geavanceerde opbouw van materialen, dit is essentieel om goede bescherming te bieden. Een volledig overzicht met de technische eigenschappen kun je vinden in de productbeschrijving bij elke helm. Hier kun je eenvoudig kijken of de helm voldoet aan jouw eisen. De eigenschappen waar de Just1 in uitblinkt worden hieronder behandelt.

Bescherming

De dempingslaag van de Just1 crosshelmen zijn gemaakt van EPS. Dit is een traditioneel materiaal wat al lange tijd wordt gebruikt. Toch heeft het Italiaanse bedrijf goede resultaten weten te behalen op het gebiedt van bescherming. Dit is bereikt door computer berekeningen en simulaties uit te voeren. Alles heeft invloed op de sterkte en beschermende werking van de helm, van posities van de ventilatiegaten tot de hoeken en vormen in de buiten schaal. Just1 heeft alle eigenschappen geoptimaliseerd om de rijder maximale bescherming te bieden.

Ventilatie

Prestaties bij rijders is een van de uitgangspunten van de engineers van Just1. Een geavanceerde crosshelm kan natuurlijk niet zonder een goed ventilatie systeem. Deze houdt de rijder koel bij het aanvallen van de meest zware offroad omstandigheden. Het meest geavanceerde ventilatie systeem is te vinden op het top-model, de J12. Deze is uitgerust met toevoergaten bij het mondstuk, kinbar en wenkbrauwen. De lucht wordt door de helm heen gevoerd om de rijder te koelen. Warme en vochtige lucht wordt vervolgens afgevoerd via de verschillende uitvoer gaten op de achterkant en bovenkant van deze Just1 crosshelm.

Designs

De Just1 crosshelmen hebben een modern ontwerp met agressieve uitstraling. De meest herkenbare eigenschap van de Just1 crosshelm is het grote verticale mondstuk en de grote verstelbare klep, perfect voor offroad omstandigheden. De buitenschaal is ontworpen met behulp van een windtunnel. Het resultaat is een aerodynamische crosshelm die naast functioneel ook een prachtig uiterlijk heeft. De schaal is bovendien geoptimaliseerd op materiaal gebruik, hierdoor is het gewicht van de Just1 crosshelm beperkt. Er zijn veel verschillende ontwerpen en kleuren verkrijgbaar. Bovendien heeft Just1 een samenwerking met Rockstar Energy. De Rockstar energy crosshelm is eenvoudig en snel te bestellen in de webshop van V1mx.

Just1 crosshelm maten

Hieronder staat een maattabel weergegeven. Je kunt de omtrek van je hoofd meten met behulp van een meetlint. Start te meten op ongeveer 2 cm boven je wenkbrauwen. Wikkel het meetlint rond je hoofd en houdt het boven je oren. Bepaal de grootste maat en gebruik onderste tabel om de benodigde helmmaat te vinden.

Helm maatOmtrek (cm)
XS53 - 54
S55 - 56
M57 - 58
L59 - 60
XL61 - 62
XXL63

Is de crosshelm toch niet naar je zin? Dan kun je het eenvoudig retourneren of ruilen met het meegeleverde retourformulier. Bij V1mx wordt een bedenktijd van 30 dagen gehanteerd, zodat je genoeg tijd hebt om te beslissen.

Just1 crosshelm kopen

Wil jij een nieuwe just1 helm aanschaffen, maar heb je nog een vraag? Neem dan contact op met V1mx door een e-mail te sturen of stuur ons een bericht via de chat. Wij helpen je graag verder.