Alpinestars Supertech M10

De Alpinestars Supertech M10 is het resultaat van jarenlange ontwikkeling, testen en samenwerkingen met de beste motorcrossers. Deze Carbon crosshelm is gemaakt voor competitieve motorcrossers die opzoek zijn naar het beste van het beste. Zowel op het gebiedt van bescherming als prestaties behaalt het de hoogste niveaus.

Toont 1 - 10 van de 10 items

Alpinestars S-M10 Eigenschappen

De Supertech M10 zit vol met geavanceerde eigenschappen. Bescherming is altijd prioriteit geweest tijdens de ontwikkeling en productie van deze crosshelm. Dit is ook te zien aan de grote hoeveelheid beschermende functies die op deze helm te vinden zijn. De belangrijkste technische eigenschappen staan hieronder weergegeven.

A-Head Pasvorm

Een van de meest innovatieve functies is het gepatenteerde A-Head pasvorm systeem. Met dit systeem kan de hoogte en hoek van de crosshelm worden aangepast. Het A-Head systeem bestaat uit een micro-instelbaar kussen dat verbonden is met de binnenschaal van de Alpinestars Supertech S-M10. Er zijn 4 plekken waar de positie kan worden ingesteld. Door alle 4 plekken strakker te zetten wordt de pasvorm kleiner. Door alleen de achterste of voorste twee aan te passen kan de hoek worden aangepast. Het resultaat is een ultra-specifieke setup, precies zoals de rijder het wil hebben.

Sleutelbeen

De onderkant van de crosshelm is verhoogd om contact met de sleutelbeen zoveel mogelijk te voorkomen. Dit is speciaal gemaakt voor rijders die kiezen om geen nekbrace te dragen. Het is een goede eigenschap aangezien sleutelbeen breuken relatief gezien veel voorkomen in de motorcross. Naast dat het een verhoogd stuk heeft is er ook zacht materiaal aangebracht. Mocht er dus nog wel contact plaatsvinden tussen de sleutelbeen en crosshelm, dan wordt dit eerst gedempt. Om de sterkte van het neusstuk te behouden heeft Alpinestars een radiale richel ingebouwd. Dit biedt optimale sterkte van het neusstuk met een zo laag mogelijk gewicht.

Ventilatie

Ventilatie is een gebied waar Alpinestars een nieuwe standaard heeft gezet. De gehele crosshelm is opgebouwd om de luchtdoorstroming te verbeteren. De Alpinestars Supertech M10 zit  aerodynamisch gezien erg goed in elkaar. Luchtstromen die de voorkant van de helm bereiken worden naar de ventilatie openingen geleid voor extra invoer van lucht. Zelfs de vorm van de helmklep draagt bij aan betere ventilatie. In totaal zijn er zelfs 19 lucht inlaten die zorgen voor een toevoer van verse lucht naar de rijder. Binnenin de helm zorgen diverse kanalen voor een goede doorstroming en koeling waar dat nodig is. Via diverse grote ventilatie openingen aan de achterkant wordt warme en vochtige lucht afgevoerd.

MIPS

Een van de beschermende kenmerken van de Supertech M10 is MIPS. Dit systeem is ontworpen om de kans op letsel aan de hersenen te verkleinen. Zodra je, tijdens een crash, een helm impact onder een hoek krijgt zal dit resulteren een roterende beweging die hoge spanningen kan veroorzaken in je hersenen. Dit kan zorgen voor een hersenschudding of erger. Om dit probleem tegen te gaan is het MIPS systeem ontwikkeld. Het werkt door een slip-laag met lage wrijving die in de binnenvoering is opgenomen. Zodra er een schuine impact plaatsvindt, zal de slip-laag gaan roteren en deze versnelling wordt vervolgens langzaam afgeremd. Het resultaat is demping van de rotatie, waardoor de piekspanning in de hersenen afneemt. Het MIPS is geplaatst tussen de binnenvoering en het A-head systeem.

Helmklep

De S-M10 is uitgerust met een helmklep ontgrendelingssysteem. Zodra je een harde impact maakt op de grond zal de helmklep van de helm afgaan, hierdoor is de kans op letsel aan nek kleiner. Een impact op een traditionele helmklep zorgt namelijk voor een hefboomeffect, wat schadelijk kan zijn. Alpinestars beschermt je wervelkolom met dit ontgrendelingssysteem. Het unieke ontwerp van kliklipjes zorgt voor een sterke bevestiging, zodat ongewild ‘afbreken’ van de klep wordt voorkomen. De helmklep staat in een vaste positie. Voor het veranderen van de hoek naar de voorkeur van de rijder heb je 2 keuzes. Je kunt de extra meegeleverde helmklep monteren, deze heeft een verhoogde hoek. Daarnaast kun je gebruikmaken van het A-head systeem, waarmee de hoek van de helm kan worden aangepast. Dit wordt verder uitgelegd onder het kopje “A-Head Pasvorm Systeem”.

Drinksysteem

Hydratatiesystemen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit enduro wedstrijden. Het zorgt voor een makkelijke hydratatie zonder dat dit je tijd kost. De Alpinestars Supertech M10 is daarom ontworpen voor gebruik met een drinksysteem. De drinkslang kan in de wangstukken van de helm worden gemonteerd, zoals weergegeven op bovenstaande foto. Deze ruimte zit aan beide kanten van de crosshelm. De Alpinestars S-M10 is ook geschikt voor gebruik met het EJECT systeem. Dit is een opblaasbaar kussentje dat bovenin de crosshelm kan worden geplaatst. Deze kan vervolgens gebruikt worden na een crash om de crosshelm veilig te verwijderen. De EJECT en Drinksysteem zijn apart verkrijgbaar. De Alpinestars Supertech S-M10 is uitgerust met Cool-max binnenvoering. Dit antibacteriële materiaal zorgt voor langdurige frisheid en sneldrogende prestaties. De binnenvoering kan worden verwijderd voor eenvoudig wassen.

Prachtige Styling

Het ontwerp van de Alpinestars Supertech M10 is het resultaat van prestatie en sterkte optimalisatie. Toch is het eind product een prachtige crosshelm die perfect past bij de stijl van Alpinestars. Het heeft een agressief uiterlijk met moderne en strakke lijnen. Bovendien zorgen de ontwerpers voor prachtige grafische designs die perfect passen bij de crosskleding collectie van Alpinestars. Hou deze pagina goed in de gaten want er zullen binnenkort weer nieuwe kleuren uitkomen. De Alpinestars crosshelm wordt geleverd in twee prijscategorieën. De eerste heet de ‘Solid’, dit is een enkele kleur zonder ontwerp welke lager geprijsd is. De tweede prijscategorie zijn gespoten helmen met ontwerp, deze zijn iets duurder. Om deze prachtige crosshelm langer mooi te houden heeft Alpinestars het uitgerust met een TPE coating oppervlak. De S-M10 is ontworpen om samen te werken met alle moderne crossbrillen. Ook grote crossbrillen als de Oakley Airbrake en Scott Prospect passen in deze crosshelm.

Bescherming

Deze multi-composiet carbon crosshelm is ontworpen om stoten over een groot gebied te verspreiden. Hierdoor kan de EPS voering de klappen beter absorberen en daarmee betere bescherming bieden. De EPS impact demping is opgebouwd uit 4 delen, met elk een specifieke dichtheid. Gewicht is ook een belangrijke eigenschap voor een crosshelm, zowel voor veiligheid als rijprestaties. Om ervoor te zorgen dat de S-M10 een laag gewicht heeft is er veel optimalisatie geweest, zowel bij het ontwerp als productie. Alpinestars heeft hierdoor een uitstekend gewicht tot sterkte verhouding behaald met optimale energie absorberende eigenschappen. Het gewicht van slechts 1260 gram is ideaal voor elke competitieve motorcross of enduro rijder. De Alpinestars Supertech S-M10 is in het Alpinestars Racing Development Center getest. Hieruit blijkt dat de crosshelm veel veiliger is dan de huidige eisen voor helmreguliering. Voor een directe en lineaire impact scoort deze helm 41% beter, voor rotatie en schuine impacts prestaties is dit een verbetering van gemiddeld 48%.

Schaalopbouw

De Supertech M10 is opgebouwd uit een 3-laags composiet omhulsel. De buitenste laag is gemaakt van hoge dichtheid carbon en dient als een sterke barrière en optimale energie verdeling. Hieronder zit een laag van UD Carbon. Het UD Carbon zorgt voor radiale sterke rond de schaal die indeuken voorkomt. Het laat een kleine afbuiging toe die zorgt voor verbeterde energie absorptie. De diepste laag is gemaakt van Aramide vezels, wat optimale penetratiebescherming biedt. De 3 lagen zijn verbonden met een epoxyhars die geoptimaliseerd is voor sterkte en energiebeheersing. Het resultaat is een geavanceerde crosshelm met een zeer sterkte constructie en laag gewicht van slechts 1260 gram. De Supertech S-M10 schaal is ontworpen om de beste pasvorm te bieden. Het wordt daarom in maar liefst 4 schaalmaten geproduceerd. Dit verbetert niet alleen het comfort, maar ook de effectiviteit van de crosshelm bij een botsing. Ook voor rijders met een motorcross nekbrace is de Alpinestars S-M10 een goede keuze. Het heeft namelijk een groot en plat oppervlakte aan de onderkant, zodat de crosshelm goed contact maakt met de bovenoppervlak van een nekbrace.

Supertech M10 Maten

De maattabel van de M10 staat hieronder weergegeven. Je kunt de omtrek van je hoofd eenvoudig meten door een meetlint te pakken. Wikkel deze rond je hoofd, ongeveer 2cm boven je wenkbrauwen. Houdt het meetlint boven je oren en meet de grootse maat.

Helm maatHoofd omtrek (cm)
XS53 - 54
S55 - 56
M57 - 58
L59 - 60
XL61 - 62
XXL63 - 64

Is de crosshelm toch niet naar je zin? Dan kun je het eenvoudig retourneren of ruilen met het meegeleverde retourformulier. Bij V1mx wordt een bedenktijd van 30 dagen gehanteerd, zodat je genoeg tijd hebt om te beslissen.

Alpinestars S-M10 Kopen

Wil jij deze Alpinestars Crosshelm bestellen, maar heb je nog een vraag over het product of het plaatsen van een bestelling? Neem gerust contact op met de V1mx klantenservice. Wij helpen je graag verder.