Bell Moto-9

De Bell Moto-9 is een race bewezen crosshelm. Bekijk hieronder het huidge aanbod.

Bell Moto-9 Crosshelm - Intake / Infrared
€ 189.26 € 412.40 -€ 223.14
Bell Moto-9 Crosshelm - Airtrix Shards
€ 189.26 € 412.40 -€ 223.14
Bell Moto-9 Crosshelm Mat Zwart
€ 347.07 € 371.86 -€ 24.79
Bell Moto-9 Crosshelm - Airtrix Strance
€ 189.26 € 412.40 -€ 223.14
Bell Moto-9 Crosshelm - Spark / Rood (XL/XXL)
€ 189.26 € 412.40 -€ 223.14
Bell Moto-9 Crosshelm - Tagger / Oranje
€ 164.46 € 412.40 -€ 247.94
Bell Moto-9 Crosshelm - Tagger
€ 189.26 € 412.40 -€ 223.14
Bell Moto-9 Crosshelm - Spark / Oranje
€ 164.46 € 412.40 -€ 247.94
Toont 1 - 29 van de 29 items

Technische eigenschappen

De Bell Moto-9 zit vol met technische eigenschappen die het verschil maken voor de competitieve rijders. Hieronder worden de belangrijkste kenmerken verder uitgelegd.

Bescherming en Mips

De nieuwste versie is uitgerust met MIPS voor extra bescherming. MIPS staat voor ‘Multi-directional Impact Protection System’, een toonaangevende schuif technologie die ontworpen is om rotatiekrachten te verminderen die het gevolg zijn van bepaalde impacts. De bescherming is ook geoptimaliseerd door een combinatie van 3 materialen te gebruiken in de schaal, namelijk: Aramid, Carbon en Glasvezels. Door het innovatief samenbrengen van deze 3 materialen is de prijs van de Bell Moto-9 MIPS veel lager dan een volledige carbon crosshelm. Tot slot heeft Bell het MERS noodsysteem ingebouwd voor het eenvoudig verwijderen van binnenvoering na een ongeluk.

Ventilatie en Comfort

Het comfort van de Bell Moto-9 is geoptimaliseerd door verschillende functies en innovaties in de helm te verwerken. Een van de merkbare eigenschappen voor rijders is het goede ventilatiesysteem. Het ventilatiesysteem bestaat uit verschillende inlaat en uitlaat openingen die over de crosshelm zijn verdeeld. In de helm zitten kanalen waarmee de luchtstroom wordt verdeelt. De Moto-9 heeft een goede pasvorm door X-static en XT-2 binnenvoering. Dit is een snel drogend materiaal wat viezigheid afstoot en de binnenkant van de Bell crosshelm hierdoor langer schoon houdt. De binnenvoering kan uit de helm worden verwijderd, zodat je het makkelijk kan reinigen of vervangen. Reserve onderdelen voor de Bell Moto-9 zijn ook verkrijgbaar in de webshop van V1mx.

Race bewezen

De Moto-9 is een goed voorbeeld van een race bewezen product. Het is namelijk jaren lang gedragen door de beste rijders uit het wereldkampioenschap motorcross en supercross. De grootste namen uit de sport, zoals: James Stewart, Cody Webb en Jake Weimer hebben allemaal vertrouwd op de kwaliteit van Bell. De rijders en teams kozen voor dit model vanwege de prestatie gerichte eigenschappen en uitstekende bescherming. Met het nieuwe MIPS systeem is de bescherming nog verder verbetert.

Bell heeft ook een nieuwe versie op de markt gebracht, genaamd Bell Moto-9 Flex. Deze crosshelm heeft veel vergelijkbare eigenschappen maar ook veel nieuwe innovatie. Zo is de Moto-9 Flex uitgerust met een speciaal door Bell ontwikkeld demping systeem. Bovendien heeft de Flex uitvoering een beweegbare binnenvoering zodat de helm zich aanpast aan het hoofd van de rijder. Voor alle eigenschappen van deze nieuwe crosshelm kun je kijken op de Bell Moto-9 Flex pagina in de webshop van V1mx.

Bell

Bell is een van de meest populaire producenten van crosshelmen. Ze produceren al helmen sinds 1954 en hebben hierdoor al meer dan 60 jaar ervaring. Het bedrijf heeft veel nieuwe technologie op de markt gebracht om de prestaties en bescherming van rijders te verbeteren. Er zijn meer kampioenschappen gewonnen met de helmen van Bell dan alle andere helmen merken gecombineerd, van motorcross tot Formule 1. Ook op het gebied van grafische ontwerp is het een innovatief bedrijf. Ze hebben zelf een design afdeling die de mooiste helmen ontwerpt. Daarnaast werken ze samen met bedrijven als Monster Energy, Fasthouse, Seven en Tagger Designs om unieke moto-9 helmen te ontwerpen. Bekijk regelmatig de pagina van V1mx om op de hoogte te blijven van de nieuwste uitvoeringen.

Moto-9 Maten

Hieronder staat een maattabel weergegeven. Je kunt de omtrek van je hoofd eenvoudig meten door een meetlint te pakken. Wikkel deze rond je hoofd, ongeveer 2cm boven je wenkbrouwen. Houdt het meetlint boven je oren en meet de grootste maat.

Helm maatOmtrek hoofd (cm)
XS54 - 55
S55 - 56
M57 - 58
L58 - 59
XL60 - 61
XXL62 - 63

Is de crosshelm toch niet naar je zin? Dan kun je het eenvoudig retourneren of ruilen met het meegeleverde retourformulier. Bij V1mx wordt een bedenk van 30 dagen gehanteerd, zodat je genoeg tijd hebt om te beslissen.

Kenmerken

 • Volledig instelbaar Flying Bridge Visor met luchtinlaat openingen
 • Volledig geventileerde, met EPS beklede kinbar
 • Geïntegreerde en geventileerde roost beschermer
 • Lichtgewicht composiet Tri-matrix schaal
 • Magnefusion nood systeem
 • Magnefusion magnetische bandhouder
 • Uitgerust met MIPS
 • Gewatteerde kinriem met dubbel d sluiting
 • Quickflip vizierschroeven voor eenvoudige aanpassing van de helmklep
 • Afneembaar en wasbaar antibacterieel interieur
 • Velocity flow ventilatie systeem voor maximale koeling
 • X-Static en XT2 Binnenvoering

Bell Moto-9 Kopen

Ben je geïnteresseerd in de Bell Moto-9 maar heb je nog een vraag? Neem dan eenvoudig contact met ons op door een berichtje achter te laten in de chat. V1mx helpt je graag bij het kiezen van de juiste motorcross uitrusting.