Airoh Crosshelm

Airoh crosshelmen zijn ontwikkeld om hoge niveaus van prestaties en bescherming te bieden. Bekijk hieronder het huidige aanbod.

Airoh Wraap Crosshelm - Mat Zwart
€ 99.13 € 107.40 -€ 8.27
Airoh Wraap Crosshelm - Zwart / Grijs
€ 115.66 € 123.93 -€ 8.27
Airoh Wraap Crosshelm - Oranje
€ 115.66 € 123.93 -€ 8.27
Airoh Wraap Crosshelm - Blauw / Fluo Geel
€ 115.66 € 123.93 -€ 8.27
Toont 1 - 38 van de 38 items

Productie en Ontwikkeling

Airoh maakt gebruik van geavanceerde technologie om de bescherming van de crosshelm te verbeteren. Door simulaties uit te voeren op de computer kunnen ze de impact absorptie optimaliseren met minimaal gebruik van materiaal. Hierdoor blijft het gewicht laag en biedt het betere bescherming. Door het lage gewicht en de innovatieve materialen heeft een Airoh crosshelm een zeer comfortabele fit. Daarnaast is met de knowhow vanuit het bedrijf geavanceerde ventilatie gecreëerd wat de prestaties van elke rijder zal bevorderen. De zachte binnen voering en ergonomische vormen zorgen voor een goede pasvorm. Ook de veiligheid is een onderdeel waar de Airoh crosshelm hoog op scoort. Met behulp van de beste technologieën is de impact absorptie van de helmen geoptimaliseerd. De ervaring van Airoh zorgt voor super kwaliteit crosshelmen op het gebied van veiligheid en comfort.

Modellen

Hieronder worden de technische eigenschappen van de verschillende Airoh crosshelmen verder toegelicht.

Wraap

De Wraap is het beginners model van het Italiaanse merk. Een scherp geprijsde crosshelm met alle basis eigenschappen om de baan op de gaan. De Airoh Wraap heeft een uitstekende ventilatie systeem. Verschillende openingen aan de voorkant en achter zorgen voor doorstroming van lucht. Dit koelt de rijder en zorgt voor betere prestaties bij warm weer. Het weegt slechts 1330 gram (+/- 50g). Dit is zeer licht in vergelijking met andere helmen uit deze prijscategorie.

Twist

De Twist is een zeer lichte crosshelm, ontworpen voor de meest veeleisende rijders. Met een gewicht van slechts 1180 gram (+/- 50g) behoort de Airoh Twist tot de lichtste uit de prijscategorie. Dit is bereikt door een lichte thermoplastische schaal en geoptimaliseerd ontwerp door de experts in Italië. Bovendien hebben de ontwerpers van Airoh een moderne en agressieve uitstraling aan deze helm gegeven. De Airoh Twist zit vol met eigenschappen voor off-road rijders, zoals een verstelbare helmklep en stof filter. Het ventilatiesysteem bestaat uit verschillende openingen bij de kin, wenkbrauwen en achterzijde. Tot slot heeft het een verwijderbare en wasbare binnenvoering met een antibacteriële behandeling voor betere hygiëne.

Aviator 2.3

De Airoh Aviator 2.3 is het topmodel van de Italiaanse fabrikant. Dit is de crosshelm die wordt gebruikt door de vele professionele motorcrossers in het wereldkampioenschap. Het is dan ook uitgerust met veel geavanceerde eigenschappen. Een ultra lichte buitenschaal is opgebouwd uit carbon en kevlar. De Airoh Aviator is hierdoor een van de lichtste crosshelmen op de markt, slechts 1050 gram (+/- 50g). Het lage gewicht bevordert het comfort en prestatie van de rijder. Een ander aspect van deze crosshelm die zorgt voor verbetert comfort zijn de koeleigenschappen. Goede koeleigenschappen zijn gerealiseerd door een geoptimaliseerd ventilatiesysteem. Er zitten ventilatie gaten bij de wangen, onder de klep, aan de bovenkant en de achterkant. Al deze ventilatie gaten zorgen samen met de luchtkanalen voor verse toevoer van lucht en afvoer van warme lucht. Alle eigenschappen kun je bekijken op de Airoh Aviator pagina.

Rijders en testen

Als je wel eens naar een MXGP-race bent geweest is het je mogelijk opgevallen, de grote Airoh service truck. Deze helmen-lab is opgezet om tijdens races service te verlenen aan rijders en de Airoh Crosshelm verder te ontwikkelen. De technici kunnen hierdoor direct uit de praktijkervaringen van rijders doornemen en analyseren hoe de helmen hebben gepresteerd. Het resultaat van deze samenwerking is een crosshelm voor kampioenen. In het wereldkampioenschap motorcross en enduro zijn veel deelnemers die rijden met dit bekende merk, onder andere: Antonio Cairoli, Glenn Coldenhoff, Jeffrey Herlings, Graham Jarvis en Marvin Musquin.

Maten

Het aanmeten van een crosshelm is eenvoudig te doen met behulp van een meetlint. Gebruik hiervoor een zacht meetlint en meet vervolgens de grootste diameter rond je hoofd. Start ongeveer 2cm boven je wenkbrauwen. Hou het meetlint boven je oren rond te achterkant van je hoofd op het grootste punt.

HelmmaatHoofdomtrek (cm)
XS53 - 54
S55 - 56
M57 - 58
L59 - 60
XL61 - 62
XXL63

V1mx geeft bij elke crosshelm een maattabel met informatie over hoe je moet meten en welke maat je nodig hebt. Zit de crosskleding toch niet goed? Dan heb je bij V1mx altijd 30 dagen de tijd om het product te retourneren of ruilen voor een andere maat.

Airoh crosshelm Kopen

Nog een vraag over een de helm die jij op het oog hebt? Neem dan contact op met V1mx. Ons team helpt je graag verder. Je kunt ons eenvoudig bereiken door een bericht achter te laten in de chat of een mail te sturen.