Bell Moto-9 Flex

De Moto-9 Flex is de meest geavanceerde crosshelm die Bell ooit heeft geproduceerd. Het bereikt nieuwe niveaus op het gebied van bescherming en pasvorm. Bekijk hieronder het huidige aanbod. Onderaan de pagina vindt je meer informatie over de technische eigenschappen.

Bell Moto-9 Flex Carbon Crosshelm Solid Wit
€ 487.56 € 537.15 -€ 49.59
Toont 1 - 31 van de 31 items

Technische kenmerken

De Moto-9 Flex is een van de meest innovatieve motorcross bescherming ooit gemaakt. De belangrijkste technologieën van deze crosshelm worden hieronder toegelicht.

Progressieve demping

De Bell Moto-9 Flex crosshelm is een revolutionaire crosshelm door verschillende technische innovaties. Een van deze eigenschappen is het gebruik van 3 progressieve lagen om demping te bieden bij alle soorten impacts. De 3 lagen zijn elk gemaakt van een ander materiaal met verschillende dichtheden. Op deze manier wordt de eerste laag gebruikt voor impacts bij lage snelheden. De tweede laag wordt gebruikt bij een impact met gemiddelde snelheid en de buitenste laag is voor impacts bij hoge snelheden. De 3 lagen werken samen om optimale bescherming te bieden in alle situaties.

Adaptieve pasvorm

Een zeer gewaardeerde functie van de Bell Moto-9 Flex is de gesegmenteerde binnen voering. Deze is namelijk opgebouwd uit 6 panelen die afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen. Hierdoor heb je een crosshelm die zich automatisch aanpast aan het hoofd van de rijder. Een uniek systeem waarover wij al veel positieve reacties hebben ontvangen van rijders. Door de opbouw van deze 6 panelen is de ventilatie ook uitstekend. Er zit namelijk een kleine ruimte tussen de panelen waardoor lucht vanuit de ventilatie gaten door de Bell Moto-9 Flex crosshelm wordt verdeeld. Dit zorgt voor een optimaal ventilatie systeem. De binnen voering is gemaakt van XT-2 materiaal. Dit antibacteriële materiaal houdt de helm schoner en is een verbetering voor de geur in de crosshelm, zelfs na langdurig gebruik.

Ventilatie

Toevoer van verse en koele lucht is belangrijk om optimaal te presteren op je crossmotor. Deze Bell Crosshelm zit vol met innovatieve eigenschappen die de luchtstroom en koeling van de rijder bevorderen. Het begint bij de aanvoer van lucht aan de voorkant. Verschillende ventilatie gaten bij de wangen, kin, wenkbrauwen en voorhoofd zorgen voor aanvoer van frisse lucht. De ventilatie gaten zijn groot en op strategische plekken geplaatst. Maar het zijn niet alleen de ventilatiegaten die deze crosshelm zo bijzonder maakt. Aan de binnenkant wordt de gesegmenteerde liner ook benut voor het koelen van de rijder. De lucht kan namelijk tussen de ruimtes van de 6 panelen stromen. Hierdoor stroomt de lucht direct over het hoofd van de rijder en wordt de doorstroming gemaximaliseerd. Om het ventilatie systeem compleet te maken heeft Bell de achterkant uitgerust met 7 grote uitlaatopeningen. Deze laten vochtige en warme lucht ontsnappen.

Rotatie demping

Traditionele crosshelmen zijn ontworpen om lineaire impacts te dempen. Een motorcross ongeval gebeurd vooral bij hoge snelheden, hierdoor is een impact bijna altijd onder een hoek. Bij een impact onder een hoek kunnen de hersenen gaan roteren, wat een hersenschudding tot gevolg kan hebben. Bell heeft dit probleem opgelost door een rotatie demping systeem in de Moto-9 Flex te bouwen. Het systeem is vergelijkbaar met MIPS, maar door het unieke ontwerp van de Moto-9 Flex heeft Bell gekozen om zelf een rotatie demping systeem te ontwikkelen. De technici hebben dit gedaan door 2 beschermingslagen ten opzichte van elkaar te laten roteren. Vervolgens zit er een demping systeem ingebouwd om rotatie van het hoofd van de rijder geleidelijk te laten verlopen en hierdoor piekspanningen te verminderen. Het resultaat is een crosshelm die niet alleen beschermt bij een directe impact, maar ook bij impacts onder een hoek. Hierdoor behoort de Bell Moto-9 Flex tot de absolute top als het gaat om veiligheid.

Designs

Naast goede bescherming en prestaties wil je natuurlijk ook een mooie crosshelm die goed bij je crosskleding past. Bell heeft een ruim aanbod Moto-9 Flex uitvoeringen. Hun eigen ontwerp afdeling maakt prachtige grafische ontwerpen die goed passen bij moderne crosskleding. Daarnaast heeft Bell samenwerkingen met verschillende motorcross gerelateerde merken, om telkens weer de meest prachtige crosshelmen op de markt te brengen. Een van de meest populaire designs zijn de crosshelmen van Fasthouse. Fasthouse heeft een unieke stijl met eenvoudige kleurstellingen en old-school motorcross designs. Ook heeft Bell een samenwerking met het Pro-Circuit race team uit de Verenigde Staten. Hiervoor worden speciale crosshelmen ontwikkeld, welke ook verkocht worden. Hierdoor is Bell een van de weinige merken die een Monster Energy crosshelm produceert. Een ander bedrijf dat veel ontwerpen maakt voor de Bell Crosshelmen is Tagger designs. Tagger designs staat bekend om de wilde ontwerpen met veel kleur. Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste uitvoeringen? Op social media geven wij regelmatig updates over nieuwe collecties en innovatie op motorcross en enduro gebied.

Schaal en noodsysteem

De buitenste schaal van de Bell Moto-9 Flex is gemaakt van Carbon. Dit zorgt voor een flinke verbetering van de veiligheid doordat het gewicht van een carbon crosshelm veel lager is. Daarnaast is de carbon schaal zeer sterk en biedt dus een goed basis voor deze innovatieve crosshelm. Een carbon crosshelm is gemaakt van een duur materiaal en vereist geavanceerde productie technieken. Dit betekend ook dat ze duurder zijn dan glasvezel of thermoplastische crosshelmen. De schaal heeft een aerodynamisch ontwerp voor optimale stroming van lucht. Daarnaast heeft het de iconische Bell uitstraling, agressief en stijlvol. Om de crosshelm compleet te maken is het uitgerust met een noodsysteem voor de wangstukken. De wangstukken kunnen met het “Magnefusion Emergency Removal System” worden verwijderd zodat de crosshelm eenvoudig van een gevallen rijder kan worden verwijderd. Zo wordt tijdens het verwijderen van de helm de kans op meer schade geminimaliseerd. De Bell Moto-9 Flex is een revolutionaire crosshelm op het gebied van veiligheid en pasvorm.

De Flex uitvoering van deze crosshelm is een doorontwikkeling op de Bell Moto-9. Deze helm is nog steeds verkrijgbaar en aantrekkelijk voor rijders die minder te besteden hebben. Er zijn wel veel verschillen, zo is de Moto-9 niet uitgerust met de gesegmenteerde liner en heeft het een multi-matrix schaal in plaats van volledig carbon.

Moto-9 Flex Maten

Hieronder staat een maattabel weergegeven. Je kunt de omtrek van je hoofd eenvoudig meten door een meetlint te pakken. Wikkel deze rond je hoofd, ongeveer 2cm boven je wenkbrauwen. Houdt het meetlint boven je oren en meet de grootse maat.

Helm maatOmtrek (cm)
XS54 - 55
S55 - 56
M57 - 58
L58 - 59
XL60 - 61
XXL62 - 63

Is de crosshelm toch niet naar je zin? Dan kun je het eenvoudig retourneren of ruilen met het meegeleverde retourformulier. Bij V1mx wordt een bedenkt van 30 dagen gehanteerd, zodat je genoeg tijd hebt om te beslissen.

Bell Moto-9 Flex Kopen

Heb jij nog een vraag over deze of andere Bell crosshelmen? Stuur ons een berichtje in de chat of neem op een andere manier contact met ons op. Wij helpen je graag bij het uitkiezen van de juiste crosskleding en motorcross bescherming.