Crosskleding

V1mx heeft een ruim aanbod crosskleding beschikbaar van top merken zoals Answer, Alpinestars, EVS en SIDI. Alle motorcross uitrusting categorieën staan hieronder weergegeven. Meer informatie over de crosskleding staat onderaan de pagina.

Waarom is goede crosskleding belangrijk?

De meest belangrijke eigenschap van crosskleding is de bescherming van de rijder. Op het gebied van impact bescherming en demping is de afgelopen 10 jaar veel veranderd. Crosshelmen die naast direct impacts ook rotaties dempen en crosslaarzen die extreem flexibel zijn, totdat ze het natuurlijke bereik van enkel overschrijden en veel steun bieden. Al deze verbeteringen van crosskleding zorgen ervoor dat motorcross steeds veiliger is. Je moet op de bescherming kunnen vertrouwen, zodat jij kan rijden naar je maximale potentie. Daarnaast bevat goede crosskleding ook veel eigenschappen die de prestaties van rijders verbeteren. Denk hierbij aan de bewegingsvrijheid van bodyprotectors en crossbroeken of het ventilatiesysteem bij een crosshelm. Om de crossbaan op te gaan is het ook verplicht om crosskleding te dragen. De verplichte uitrusting van een rijder bestaat uit: goedgekeurde crosshelm, crosslaarzen, bodyprotector, motorcross broek, motorcross shirt met lange mouwen en crosshandschoenen. Daarnaast wordt het aanbevolen om ook een crossbril, niergordel en nekbrace te dragen. Kortom, goede crosskleding is belangrijk omdat het de kans op letsel verminderd, terwijl het de rijder helpt te presteren.

Crosskleding sets

Een crosskleding set kun je zelf samenstellen door de crossbroeken, cross-shirt en crosshandschoenen apart te bestellen. Je kunt bijpassende crosskleding ook direct als crosspak bestellen. Er zit veel prijsverschil tussen de duurste en goedkoopste setjes. Dit komt door grote variatie in materialen en technische eigenschappen. Het meeste verschil is te vinden in de crossbroeken. Zo zijn er geavanceerde 4 richtingen rekbaar materiaal die in crossbroeken gebruikt worden om maximale bewegingsvrijheid te bieden. Een crossbroek met geavanceerd knie ontwerp zorgt ook voor verbeterde bewegingsvrijheid en minimaal energie verbruik. Verder zijn de verschillen van crossbroeken vooral te vinden in de taille bevestiging, slijtvastheid en hitte bescherming aan de binnenkant van de knie. V1mx geeft informatie over de eigenschappen van alle crossbroeken, zodat jij er een kan uitkiezen die aan je eisen voldoet. Een cross-shirt is gemaakt van geventileerd materiaal voor koeling van de rijder. De mate van ventilatie is een van de grootste verschillen van moderne cross-shirts. Voorgevormde mouwen en elleboog padding zijn andere eigenschappen die je terugvindt in de duurdere cross-shirts. Op het gebied van crosshandschoenen is ook veel variatie. Je hebt standaard handschoenen voor de motorcross met geventileerd materiaal en palm materiaal die goede controle biedt over de motor. Daarnaast zijn er ook speciale handschoenen voor enduro rijders. Deze zijn dikker uitgevoerd om meer bescherming te bieden. Voor rijden in koude omstandigheden zijn er ook winter crosshandschoenen. Deze zijn vaak gemaakt van neopreen en bieden goede isolatie en afsluiting.

Crossbrillen

Een crossbril beschermt je ogen en zorgt ervoor dat jij goed zicht hebt in offroad omstandigheden. De brillen zijn gemaakt om in een crosshelm geplaatst te worden. Voor crossbrillen is ook een ruim aanbod accessoires beschikbaar, om te zorgen dat je goed zicht houdt in zware omstandigheden. V1mx heeft crossbrillen en accessoires beschikbaar van top merken als 100%, Scott en Oakley.

Crosslaarzen

Een goede crosskleding kit is niet compleet zonder een set crosslaarzen. Deze zijn ontworpen om je onderbeen, enkel en voet te beschermen tegen impacts. Crosslaarzen moeten veel bewegingsvrijheid bieden in het normale bereik van je enkel. Zodra je enkel te ver door buigt moeten de laarzen de beweging blokkeren en krachten opvangen. Een goede crosslaars is een perfecte samenwerking tussen flexibiliteit en ondersteuning. Tot slot moet het veel grip en controle over de motor bieden zodat je optimaal kan rijden. V1mx heeft crosslaarzen beschikbaar van de beste merken, zoals Alpinestars, Sidi en Gaerne.

Crosshelmen

Een crosshelm is een van de belangrijkste onderdelen van je crosskleding uitrusting. Het beschermt je hoofd bij impacts en biedt ruimte voor het plaatsen van een crossbril. V1mx heeft crosshelmen beschikbaar voor alle rijders, van beginner tot professional. De technologie die in een crosshelm te vinden is, bepaald of het goede bescherming biedt. Dit varieert van de materiaal in de buitenschaal tot het demping systeem. Meer informatie over de verschillende eigenschappen kun je vinden in de crosshelm categorie. Een andere factor die veel invloed heeft op de bescherming is de pasvorm. De crosshelm moet goed aansluiten rond je hele hoofd zodat een eventuele impact over een zo groot mogelijk oppervlak wordt verdeeld. Met top merken als Bell, Airoh, Just1 en Alpinestars is er altijd een crosshelm die voldoet aan jouw eisen.

Bescherming

Motorcross bescherming is verkrijgbaar in veel vormen en maten. Een van de meest gebruikte onderdelen van je crosskleding uitrusting is een bodyprotector. De bodyprotector beschermt je borst en rug tegen impacts. Een variant van de bodyprotector zijn de beschermingsvesten. Dit is een jas met verschillende beschermingsonderdelen die aan elkaar zitten door een geventileerde constructie. Kniekappen zijn ook een erg belangrijk onderdeel van je crosskleding. Kniekappen beschermen tegen impacts en zijn ontworpen samen te werken met je crosslaarzen. Je kunt ook kiezen voor een kniebrace. Deze beschermen niet alleen tegen impacts, maar ook tegen verdraaiingen van de knie die schadelijk kunnen zijn voor je kniebanden. Als je fanatiek rijdt met hoge snelheden en grote sprongen, wordt het ook geadviseerd om een nekbrace te dragen. Een nekbrace is ontworpen om krachten van de nek weg te houden en te voorkomen dat je nek te ver door buigt. Een volledige lijst met motorcross bescherming vindt je in de V1mx webshop.

Enduro

Motorcross en enduro zijn twee verschillende offroad disciplines. De meeste crosskleding kan worden gebruikt voor het enduro rijden, maar er is ook speciale enduro uitrusting beschikbaar. Dit zijn bijvoorbeeld crosslaarzen met extra grip op de zolen en jassen die de rijder warm houden bij lange ritten. De speciale enduro kleding is beschikbaar in de aparte enduro afdeling van V1mx.

Cross-shirt bedrukken

Je nieuwe crosskleding laten bedrukken is nooit zo eenvoudig geweest. Cross-shirt bedrukking is al beschikbaar vanaf €19,95 en kan direct met je nieuwe cross-shirt mee worden besteld.

Buttpatches

Naast cross-shirt bedrukking heeft V1mx ook buttpatches en legpatches beschikbaar. Dit zijn opnaaibare logo’s of teksten die op de crossbroek passen. Een buttpatch beschermt je crossbroek, zodat je er langer plezier van kan hebben. Daarnaast geven ze een unieke uitstraling, net als rijders in het wereldkampioenschap motorcross. Je kunt een volledige gepersonaliseerde patch laten maken naar jouw wensen, of je kunt kiezen uit de 100 ontwerpen.

Crosskleding Kopen

V1mx heeft een uitgebreide collectie crosskleding van top merken als Bell, Alpinestars en Answer. Heb jij nog een vraag over deze crosskleding of over het plaatsen van een bestelling? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.