Kinder Crosslaarzen

V1mx heeft een ruim aanbod crosslaarzen van deze topmerken zoals: AlpinestarsSidi en Gaerne. Bekijk hieronder het huidige aanbod.

Alpinestars Tech 7s Crosslaarzen Zwart / Wit
€ 206.57 € 223.10 -€ 16.53
Gaerne GX-J Kinder Crosslaarzen - Zwart / Wit
€ 214.84 € 231.36 -€ 16.52
Gaerne SG-J Crosslaarzen Zwart
€ 173.51 € 190.04 -€ 16.53
Toont 1 - 27 van de 27 items

Waarom zijn goede crosslaarzen belangrijk?

Crosslaarzen zijn een belangrijk onderdeel van een motorcross uitrusting. Het biedt bescherming van de voet, enkel en onderbeen, maar is ook een belangrijke connectie met de crossmotor. Bij het rijden op een crossmotor is het belangrijk dat je goede bewegingsvrijheid hebt zodat je naar voren en achteren kan leunen. De meest geavanceerde kinder crosslaarzen hebben dan ook een scharnierpunt. Een scharnierpunt biedt de jeugd crossers de mogelijkheid hun lichaamsgewicht naar achter en voren te bewegen zonder dat hier veel energie voor nodig is. Daarnaast is er een stop ingebouwd om te voorkomen dat de enkel te ver wordt verbogen.

Innovaties

Crosslaarzen hebben over de jaren veel revoluties door gemaakt als het gaat om bescherming, pasvorm en comfort. Een voorbeeld hiervan zijn de gespen met geheugen. Deze gespen zijn zo ontwikkeld dat de crosslaarzen goed worden vastgebonden om de voet van de crosser. Met het ingebouwde geheugen systeem worden de crosslaarzen op dezelfde manier aangespannen voor constante pasvorm en controle over de crossmotor. Daarnaast is er veel voortuitgang geboekt met nieuwe materialen en ontwerp technieken. Door huidige technologie met computers zoals het uitvoeren van simulaties en kracht berekeningen zijn jeugd crosslaarzen steeds beter uitgedacht. Zo worden de crosslaarzen specifiek ontwikkeld om op bepaalde plekken flexibiliteit  te bieden terwijl op andere plekken juist verstevigingen en beschermende materialen worden gebruikt.

Maten

Voor de keuze van de maat adviseren wij om de schoenmaat of een maat groter te bestellen. Deze bieden in de meeste gevallen een goede pasvorm. Mocht de crosslaarzen toch niet goed zitten dan is retourneren of ruilen voor een andere maat bij V1mx geen probleem. Wij hanteren een 30 dagen bedenktijd, je hebt dus ruim de tijd om de kinder crosslaarzen aan te passen.

Merken en Modellen

V1mx heeft een ruim aanbod van de grote merken. Alpinestars kinder crosslaarzen zijn verkrijgbaar in de meeste uitvoeringen. Het Italiaanse merk heeft 2 modellen voor jonge racers. Het meest geavanceerde model is de Alpinestars tech 7s. De Tech 7s is als basis net zo opgebouwd als de professionele tech 7 crosslaarzen voor volwassenen, maar heeft aangepaste verhoudingen en ergonomische pasvorm voor de bouw van kinderen. De Tech 7s is uitgevoerd met een scharnier punt en een blade systeem. Het scharnierpunt zorgt voor de bewegingsvrijheid en het blade systeem voorkomt over extensie van de voet. Verder zijn deze kinder crosslaarzen uitgevoerd met TPU verstevigingen voor extra bescherming en verschillende grip panelen. De grip panelen zijn toegepast op het teen gebied voor extra grip op het schakel pedaal. Meer informatie over de Tech 7s is te vinden op de product pagina’s in de webshop van V1mx. Een alternatief zijn de Sidi Kinder Crosslaarzen. Zij produceren het Flame model dat bekend staat om zijn uitstekende prestatie gerichte functies, zoals een scharnierpunt, laag gewicht en hoge kwaliteit materialen. Bekijk ook de Gaerne crosslaarzen voor kinderen. Het model genaamd de SG-J is verkrijgbaar in veel kleuren. De Gaerne SG-J biedt uitstekende bescherming en prestaties.

Kind Crosslaarzen Kopen

Heb jij nog een vraag over de kinder crosskleding? Neem dan contact op met V1mx, wij helpen je graag verder. Naast bescherming, pasvorm en comfort zien de moderne crosslaarzen voor kinderen er ook steeds gaver uit. Met een ruime keuze aan kleuren en modellen heeft V1mx een passende set crosslaarzen voor elk kind.