Scott Crossbril

Een Scott Crossbril is gemaakt van hoge kwaliteit materialen en de beste productie technieken. 45 jaar ervaring heeft geleidt tot talloze innovaties en nieuwe technieken die de prestaties van zowel professionele rijders als hobby rijders verbeteren. De Scott crossbrillen zijn ontworpen om maximaal gezichtsveld te bieden. Bekijk hieronder het huidige aanbod.

per pagina
Scott Prospect Crossbril WFS Zwart / Wit
€ 99.13 € 107.40 -€ 8.27
Scott Prospect Crossbril - Blauw / Wit
€ 82.60 € 90.87 -€ 8.27
Scott Fury Crossbril - Rood
€ 59.50 € 66.11 -10%
Toont 1 - 60 van de 65 items

Scott Crossbril Collectie

Door het brede assortiment is er een crossbril beschikbaar voor elke rijder, van gevorderd tot beginner. Hieronder worden de 3 meest populaire Scott crossbrillen verder toegelicht.

Scott Hustle

In de middelste prijs klasse is de Scott Hustle beschikbaar. De Hustle is een echte competitieve crossbril en verkrijgbaar met doorzichtige lens of chrome spiegellenzen. Door het 3-laags gezichtsschuim en anti-fog lens behandeling biedt deze bril uitstekend en onbelemmerd zicht.

Scott Prospect

Het meest geavanceerde Scott crossbril model is de Scott Prospect, deze wordt gedragen door veel bekende rijders zoals: Pauls Jonass, Austin Forkner, Arnoud Tonus en Justin Barcia. De Prospect is speciaal ontworpen om zoveel mogelijk zicht te bieden. Om het gezichtsveld te maximaliseren is de bril ontworpen met een laag neus profiel, daarnaast zit het montuur dicht op het gezicht van de rijder. Een unieke eigenschap van de Prospect crossbril is het lens lock systeem. Dit systeem maakt het makkelijk om lenzen te verwisselen en zorgt voor een zeer sterke bevestiging voor maximale impact weerstand. Verder heeft het diverse lens technologieën en een scharnierpunt voor perfect aansluiting op de crosshelm. De Prospect is een van de beste brillen op de markt en dat voor minder dan 100 euro.

Scott Split & Buzz

De Scott Split is een OTG crossbril, dit betekend dat het is ontworpen om er een gewone bril onder te dragen. Het opgebouwd uit het zelfde frame en lens ontwerp als de Scott Hustle, maar met meer ruimte om een gewone bril eronder te dragen. De geoptimaliseerde luchtstroom voorkomt het beslaan van je bril, zodat je optimaal zicht houdt. De Scott Split is beschikbaar in een ruim aanbod uitvoeringen. De meest populaire is de standaard versie met heldere lens. Voor motorcrossers die de modder gaan trotseren is er de versie met WFS roll-off. Een recente toevoeging aan de Split line-up is de ‘light sensitive’ lens, deze veelzijdige crossbril werkt perfect in alle lichtomstandigheden.

Om het Scott crossbril assortiment compleet te maken wordt er een betaalbare kinder versie geproduceerd. Deze heet de Scott Buzz en biedt uitstekende eigenschappen voor rijders met kleinere gezichten en crosshelmen. De Scott Buzz is beschikbaar in 3 edities: met chrome spiegellens, met heldere lens of met een voor-geïnstalleerd roll-off systeem. Bekijk alle kinder crossbrillen in de jeugd afdeling van de webshop.

Scott Innovatie

Scott was het eerste bedrijf dat een speciale bril maakte voor motorcross rijders. Het Amerikaanse bedrijf heeft veel nieuwe innovatieve functies op de markt gebracht om de prestaties van crossbrillen te verbeteren. Door de jaren lange ervaring en het grote team in de ontwikkeling loopt Scott voorop als het gaat om kwalitatief goede crossbrillen. Een van de recente innovaties is de extra grote 50mm roll-off systeem voor de Scott prospect. Nooit eerder is er een roll-off systeem ontwikkeld die zo’n groot gezichtsveld biedt. Het motto van de visie experts bij Scott is “Alles begint met goed zicht”. Zeker bij een sport als motorcross is het erg belangrijk om goed zicht te hebben zodat je snel op situaties kan reageren.

Scott lenzen

Alle Scott crossbrillen hebben de mogelijkheid om de lenzen te vervangen. Een beschadiging op de lens kan hierdoor makkelijk verholpen worden. Bij veel van de crossbrillen wordt gratis een extra lens geleverd. Zo niet dan kun je bij V1mx de lens vaak los bestellen.

De lenzen van Scott Crossbrillen bevatten 3 belangrijke technische kenmerken om je ogen te beschermen en meer zicht te bieden. Ten eerste worden de brillen gemaakt met behulp van de geavanceerde productie technieken en de beste materialen. Dit zorgt voor vervormingsvrij lenzen die bestand zijn tegen de zware condities van de offroad motorsport. De tweede technologie is UV-bescherming. Alle Scott lenzen zijn optisch ontworpen om 100% van de schadelijke UVA en UVB stralen te filteren. Impact bescherming is ook een belangrijk aspect van de crossbrillen. Om ervoor te zorgen dat alle rijders veilig zijn voor de impact van steentjes en zand, overtreffen alle Scott lenzen de eisen voor impact bescherming van crossbrillen.

Er zijn veel verschillende lenzen beschikbaar voor verschillende situaties. De meest gebruikte lens is de “clear” lens. Deze wordt vaak gebruikt bij bewolkt weer of bij het rijden onder bomen. Daarnaast zijn er ook spiegellenzen beschikbaar. Spiegellenzen blokkeren een deel van het zonlicht en filteren een kleur zodat je meer kan zien op de baan. Bovendien geven de crossbrillen met spiegellenzen een uniek uiterlijk. Tot slot heeft Scott ook voor de meeste crossbrillen enduro lenzen, deze hebben een dubbele laag die betere isolatie biedt en de kans op condens verkleint.

Lens TypeLicht transmissieOmstandighedenFilter Categorie
Light sensitive, Enkele lens28 - 86%Alle OmstandighedenS0 - S2
Light sensitive, Dubbele lens26 - 76%Zonnig tot bewolktS1 - S2
Clear87%Zware BewolkingS0
Grijs54%BewolkingS1
Sky Blauw54%BewolkingS1
Chrome, Electric Blauw52%Zonnig tot bewolktS1
Chrome, Oranje48%Zonnig tot bewolktS1
Chrome, Groen40%ZonnigS2
Chrome, Zilver39%ZonnigS2
Chrome, Geel35%ZonnigS2
Chrome, Paars28%ZonnigS2
Chrome, Goud23%ZonnigS2

Licht gevoelige lens

De Scott lichtgevoelige lens is een veelzijdige barrière die zich aanpast aan de weersomstandigheden. Perfect voor half-bewolkte dagen en enduro rijders. Het beschikt over een foto chromatische technologie en veranderd automatisch op basis van de intensiteit van het zonlicht. De lens reageert binnen enkele seconden op lichtveranderingen. Een voorbeeld is het verlaten van een donker bos, waarna je in direct zonlicht staat. Na enkele seconden wordt de lens donkerder zodat je niet verblind wordt. De lichtgevoelige lenzen zijn beschikbaar voor de meeste Scott crossbrillen.

Accessories voor Scott Crossbril

Accessoires zijn een must als het gaat om crossbrillen. Hieronder vindt je meer informatie over de accessoires voor Scott Crossbrillen.

Roll-off

Scott maakt zeer goede roll-off systemen voor motorcross brillen. De roll-off systemen kunnen als losse kit gekocht worden. Je hebt ook de mogelijkheid om een crossbril met roll-off systeem te bestellen. Een roll-off is een perfect alternatief voor tear-offs, die bij veel crossbanen verboden zijn.

Tear-off

Alle Scott crossbrillen met works lenzen kunnen worden uitgerust met tear-offs. Works lenzen hebben montage punten op de lens. Tear-offs zijn beschikbaar in twee uitvoeringen. De meest populaire is de standaard versie met 10 of 20 losse tear-offs. De meer geavanceerde versies zijn gelamineerd. Deze tear-offs zijn aan elkaar gelijmd om te voorkomen dat vuil en zand ertussen kan komen.

Brillentas

Crossbrillentassen zijn ontworpen om meerdere Scott crossbrillen in op te slaan en te beschermen. De brillentassen zijn vaak ook voorzien van elastische zakjes waarin je makkelijk accessoires kan opbergen, zoals extra lenzen en tear-offs. In het tassen gedeelte van de webshop vindt je een groot assortiment tassen om al je motorcross spullen in op te bergen. We hebben alle beschikbaar, van eenvoudige rugzakken en brillentassen tot grote reistassen waarin je hele crosskleding outfit past.

Scott Crossbril kopen

Heb je nog vragen over de motorcross brillen van Scott? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.