100% Crossbril

100% maakt premium crossbrillen die speciaal zijn ontworpen voor de meest veeleisende motorcrossers. Deze brillen zijn het resultaat van jaren ontwikkeling en testen met de beste rijders. Er zijn veel verschillende stijlen en kleuren opties beschikbaar, bekijk het aanbod hieronder.

per pagina
Toont 1 - 60 van de 217 items

100% Collectie 

De collectie van 100% bestaat uit 3 verschillende crossbrillen. Een ideale eigenschap van de 100% crossbrillen is dat ze allemaal zijn opgebouwd hetzelfde montuur. Dit betekend dat lenzen en andere accessoires gebruikt kunnen worden op alle verschillende modellen. De eigenschappen van de verschillende modellen worden hieronder verder uitgelegd.

Racecraft

Het top model is de 100% Racecraft. Deze heeft scharnierpunten, zodat de crossbril zich goed aanpast aan de grootte en vorm van de crosshelm. Het 3 laags gezicht schuim biedt extra comfort aan de rijder. De eerste laag is ontworpen om zweet af te voeren. De andere twee lagen werken samen om een zich aan te passen aan het gezicht van de rijder. De crossbrillen met spiegellens worden geleverd met gratis doorzichtige lens, 20 tear-offs en een opbergzakje.

Accuri

Het tweede model is de 100% Accuri. Dit model heeft het bandje direct aan het montuur gemonteerd, waardoor het een kleiner profiel heeft. De band is 45mm hoog, wat in combinatie met een brede silicone laag voorkomt dat de bril kan bewegen. Ook de Accuri heeft een 3 laags gezicht schuim om het rijden zo comfortabel mogelijk te maken. De Accuri is ook verkrijgbaar met vooraf geïnstalleerd roll-off systeem zodat je direct klaar bent om te strijden in de modder. Bekijk alle uitvoeringen van deze 100% crossbril op de Accuri pagina.

Strata

Het derde model is de 100% Strata. Met de Strata heeft 100% bewezen dat een goede crossbril niet duur hoeft te zijn. Deze goedkope crossbril van 100% is zeer geschikt voor beginnende motorcrossers. Het bevat alle eigenschappen die nodig zijn om de baan op te gaan, zoals een sterke anti-fog lens, band met siliconen, een goed frame en ingebouwde ventilatie. Het beschikt over 2 lagen zacht gezichtsschuim voor een comfortabele pasvorm op je gezicht.

Op zoek naar een crossbril voor kinderen? V1mx heeft ook de 100% kinder crossbrillen beschikbaar in het jeugd gedeelte van de webshop.

100% Rijders

Het Amerikaanse bedrijf staat bekend om een van de grootste groep rijders. Rijders als Gautier Paulin, Marvin Musquin, Cooper Webb en Glenn Coldenhoff gebruiken een 100% crossbril om te strijden voor de overwinning. Over de jaren heeft de samenwerking met top atleten gezorgd voor effectieve ontwikkeling van de crossbrillen.

Geschiedenis

Het begon allemaal in 1980, vrijwel meteen had het populaire logo een plek gekregen op de grootste namen uit de motorcross. 100% heeft gedurende de jaren meegewerkt aan talloze kampioenschappen en andere iconische momenten in de sport. Dertig jaar later is de passie voor de offroad motorsport nog steeds even groot en inspireert het merk een nieuwe generatie motorcrossers. Door het ervaren team van ontwerpers, ingenieurs en rijders zijn de 100% crossbrillen uitgerust met de beste technische eigenschappen.

100% Lenzen

Voor de 100% crossbrillen zijn verschillende accessoires beschikbaar. Doordat het montuur van de 3 modellen hetzelfde zijn passen veel van de accessoires op alle brillen. 100% staat bekend om de enorme keuze aan lenzen. Er zijn 4 soorten lenzen beschikbaar: standaard lenzen, spiegellenzen, dubbele lenzen en geïnjecteerde lenzen. De standaard 100% lens wordt vooral gebruikt bij weinig licht, omdat deze veel licht doorlaten. De 100% spiegellens is ideaal voor een zonnige dagen omdat deze meer licht blokkeren. De dubbele 100% lens wordt vooral gebruikt door enduro rijders om te rijden in kouder weer. De dubbele lenzen bieden meer isolatie, zodat de crossbril minder snel beslaat. Recentelijk zijn er nieuwe 100% lenzen geïntroduceerd die worden geïnjecteerd en daardoor al voorgebogen zijn. Het voordeel van de geïnjecteerde lenzen is de vermindering van visuele vervorming. Daarnaast is de geïnjecteerde 100% lens zeer sterkt wat zorgt voor extra bescherming.

Roll-off en tear-offs

Om zand en modder van de crossbril te verwijderen kun je kiezen tussen roll-offs en tear-offs. Een tear-off is een folie in de vorm van de lens. De folie kan op de lens worden geplaatst, zodra er een ophoping van vuil is kun je de tear-off eraf trekken. Bij een roll-off heb je een rolletje folie aan de zijkant van de bril zitten, door aan een koord te trekken kun je het folie verschuiven om zo weer onverhinderd zicht te krijgen. 100% tear-offs en 100% roll-offs zijn meestal uit voorraad leverbaar! De accessoires is apart verkrijgbaar, maar je kunt er ook voor kiezen om een voor geïnstalleerde crossbril met roll-off te bestellen. Zo ben je gelijk klaar om in modderige omstandigheden te rijden.

100% crossbril kopen

Wil jij een bril van 100 procent aanschaffen maar heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder met het maken van de juiste keuze. Door het grote assortiment heeft V1mx altijd een product dat aan je wensen voldoet.