Oakley Airbrake

Door samen te werken met grote namen uit de sport is de Oakley Airbrake ontworpen volgens de eisen van rijders. Professionele motorcrossers zoals Ken Roczen, Eli Tomac, Jeffrey Herlings en Chad Reed dragen allemaal de Oakley Airbrake. Onderaan de pagina worden de technische eigenschappen van deze crossbril verder uitgelegd.

Toont 1 - 38 van de 38 items

Oakley Airbrake Eigenschappen

De Airbrake is een van de meest geavanceerde crossbrillen ooit gemaakt. De belangrijkste technologieën staan hieronder beschreven.

Roll-off systeem

De Oakley Airbrake kan worden voorzien van een uniek roll-off systeem. Het roll-off systeem kan worden gemonteerd op de outriggers voor eenvoudig gebruik en maximaal gezichtsveld. Met een hoogte van maarliefst 50mm heeft de rijder maximaal zicht. Je kunt kiezen voor een Airbrake met roll-off systeem die vooraf geïnstalleerd is. Het is ook mogelijk om het roll-off systeem los te kopen. Een volledige kit bevat 1 roll-off rolletjes, 1 mudguard, 1 anti-frictie systeem en de canisters met covers.

Switchlock

Om het verwisselen van lenzen makkelijker te maken heeft Oakley het switchlock systeem ontwikkeld. Het switchlock systeem bestaat uit een dubbel vergrendeling systeem dat aan beide kanten van de crossbril zit. Met twee simpele bewegingen is de lens los en kan je een de lens veranderen naar de gewenst kleur. Een ander voordeel van dit systeem is de goede bevestiging, zodat je ogen goed beschermt zijn. De Airbrake bestaat uit veel onderdelen die vervangbaar zijn. Heb jij vervangingsonderdelen nodig voor deze crossbril? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Comfort en prestatie

De Oakley Airbrake is opgebouwd met ultra-sterk en lichtgewicht O-Matter gecombineerd met flexibel urethaan. Het sterke frame houdt de lens goed in positie, zodat er geen visuele vervormingen ontstaan. Een zachte plaat met schuim zorgt voor een comfortabele pasvorm op je gezicht. Het schuim bestaat uit 3 lagen die samenwerken om een comfortabele pasvorm te bieden. De eerste laag is gemaakt van zacht fleece, dit zorgt voor maximale zweet opname. Het zweet wordt vervolgens afgevoerd naar de andere lagen waar het snel zal verdampen. Het gezichtsschuim zorgt voor een goede afsluiting, zodat zand en stof de bril niet zal binnen dringen.

Oakley Airbrake Lens

Bescherming is een belangrijke functie van een crossbril. Met vliegend zand, modder en zelfs steentjes is het noodzakelijk dat de lens van een crossbril sterk is. Oakley heeft daarom gebruik gemaakt van Plutonite, een sterk materiaal dat een hoge mate van impact bestendigheid biedt. Een ander voordeel van de Plutonite lens is de visuele zuiverheid. Dit sterke materiaal en de voorgebogen en geïnjecteerde lens elimineren visuele vervormingen. Een recente innovatie in de lenstechnolgie zijn de Prizm lenzen. Deze unieke lenzen filteren het licht zodat je meer contrast ziet en daardoor beter kan reageren op de constant veranderende situaties op de crossbaan.

Oakley LensOmstandigheden
ClearZware bewolking
SmokeBewolking
Prizm Black IridiumFelle Zon / Wolken
Prizm Sapphire IridiumZon / Wolken
Prizm Jade IridiumZon / Wolken
Prizm Torch IridiumZon / Wolken
Prizm Bronze IridiumLichte tot zware bewolking

Oakley Airbrake Accessoires

Ook de Accessoires voor de Oakley Airbrake zijn beschikbaar bij V1mx. De meest populaire toevoeging aan de crossbril is een Roll-off, vanwege het grote gezichts veld. Van alle crossbrillen met roll-off behoort de Oakley Airbrake samen met Scott Prospect tot de brillen met het grootste gezichtsveld. Met de Oakley Airbrake Roll-off heb je goed zicht, zelfs bij modderige en stoffige omstandigheden. Je kunt daarnaast ook kiezen voor tear-offs om vuil van de crossbril te verwijderen. Veel van de onderdelen zijn vervangbaar, deze kunnen op aanvraag worden besteld.

Troy lee Designs & Signature series

Bij het ontwerpen van de Oakley crossbrillen wordt samengewerkt met verschillende bedrijven en atleten. Een van deze bedrijven is Troy Lee Designs. Elk jaar komen er nieuwe Oakley Airbrake Troy Lee Designs crossbrillen uit met de unieke stijl van TLD. Verder zijn er ook professionele motorcross rijders die een eigen Oakley Airbrake Signature Series hebben. De ontwerpen van de crossbrillen worden regelmatig vernieuwd, bekijk dus regelmatig het aanbod en blijf op de hoogte van alle nieuwe uitvoeringen.

Oakley Airbrake kopen

Heb je een vraag over de Airbrake van Oakley? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag bij het uitkiezen van de juiste crosskleding. V1mx heeft een groot aanbod crossbrillen van top merken, hierdoor is er altijd een motorcross bril die voldoet aan jouw eisen.