Airoh Aviator 2.3

De Airoh Aviator 2.3 is de meest geavanceerde crosshelm lijn van het Italiaanse merk. De vernieuwde Aviator helm is voorzien van top kwaliteit technische eigenschappen. Maat medium van de Airoh Aviator weegt slechts 1070 gram. Meer informatie over de technische eigenschappen vind je onderaan de pagina.

Toont 1 - 13 van de 13 items

Airoh Aviator Eigenschappen

De Airoh Aviator is een top kwaliteit crosshelm van de Italiaanse fabrikant. In deze crosshelm zit uren handwerk, dat wordt uitgevoerd door de experts van Airoh. De Aviator is hiermee een van de weinige crosshelmen die volledig in Italië wordt geproduceerd. Hieronder worden de belangrijkste technische eigenschappen verder toegelicht.

Comfort

Een van de beste eigenschappen van de Airoh Aviator 2.3 is het comfort. Het eerste wat je zal merken bij het aantrekken van deze crosshelm is het lage gewicht. Dit is niet alleen erg comfortabel, maar minimaliseert ook de vermoeidheid in je nek. De binnenvoering is opgebouwd uit geavanceerde materialen. Het voelt erg comfortabel aan en heeft veel aanpasbaar vermogen, zodat je een goede aansluiting hebt rond je hele hoofd. De binnenvoering is ook ontworpen om maximale ventilatie en zweet absorptie te bieden. Het geabsorbeerde zweet wordt vervolgens afgevoerd door het uitstekende ventilatie systeem.

Carbon schaal

De Airoh Aviator is gemaakt van koolstofvezels, ook wel carbon genoemd. Van alle composieten die gebruikt worden om crosshelmen te produceren heeft koolstofvezels het laagste gewicht. Dit heeft een positief effect op de bescherming van de rijder, aangezien er minder massa aan je nek hangt tijdens een impact. Het carbon is in een uni-directioneel patroon geproduceerd. Dit zorgt voor sterkte in alle richtingen, zodat de crosshelm impacts vanuit alle richtingen kan opvangen en dempen. In de buitenschaal wordt ook gebruik gemaakt van Kevlar. Dit materiaal wordt ook veel gebruikt in kogel werende vesten, omdat het goed is in het tegenhouden van objecten. Het Kevlar in de Airoh crosshelm voorkomt dat objecten de buitenschaal doorboren.

Ventilatie

Bij de nieuwe Airoh Aviator 2.3 crosshelm is veel aandacht besteed aan ventilatie en ademend vermogen van de binnenvoering. De crosshelm beschikt over diverse ventilatie gaten aan de voorkant, bovenkant en achterkant. Vooral de bovenste ventilatie gaten zorgen voor veel koeling, aangezien warme lucht direct vanaf je hoofd kan opstijgen en de crosshelm uit kan stromen. Diverse kanalen in het demping schuim zorgen voor goede doorstroming. De ventilatie kan bovendien worden aangepast door 2 klepjes die worden meegeleverd met de crosshelm. Deze klepjes kunnen op de grote bovenste ventilatie openingen worden geschroefd. Ideaal in koud weer of bij regenval. Het mondstuk van de Aviator crosshelm heeft een stoffilter. De ingebouwde stoffilter zal de rijder helpen door gezuiverde lucht aan te voeren.

Impact Bescherming

Airoh heeft tijdens de ontwikkeling van de meest recente Aviator crosshelm veel veranderingen doorgevoerd aan de bescherming. Een van deze veranderingen is het gebruik van demping schuim met meerdere dichtheden. Hierdoor zal de crosshelm een progressieve demping geven tijdens een impact. De eerste laag is gemaakt van materiaal met lage dichtheid, deze is zeer goed in het dempen van impacts met lage energie. De tweede laag heeft een hogere dichtheid, waardoor het voornamelijk dempt bij hoge energie impacts. De twee lagen werken samen om optimale bescherming te bieden aan de rijder. Op de binnenste laag is de binnenvoering geplaatst. De binnenvoering van de Airoh Aviator 2.3 kan eenvoudig worden verwijderd in geval van een ongeval. De treklipjes voor het noodsysteem zijn rood van kleur en zitten aan de onderkant van de crosshelm, bij beide wangkussens.

AMS-2 Rotatie demping

Traditionele crosshelmen zijn ontworpen om een directe impact te dempen. Uit onderzoek blijkt echter dat een impact onder een hoek schadelijke rotatie krachten creëert. Traditionele crosshelmen dempen deze rotatie niet, hierdoor wordt de energie direct doorgevoerd naar de hersenen. Het gevolg is dat de rijder kans loopt op hersenschuddingen of erger. Het nieuwe AMS-2 systeem van Airoh is ontworpen om dit risico te verminderen. De twee schalen met meerdere dichtheden zijn ontworpen om afzonderlijk van elkaar kunnen roteren. Met behulp van meerdere elastomeer elementen wordt de roterende beweging gedempt. De rotatie van de helm zal hierdoor langer duren, waardoor de piekspanningen in de hersenen afnemen. Het systeem van Airoh is vergelijkbaar met het bekende MIPS, dat in steeds meer crosshelmen wordt ingebouwd. Door het nieuwe Airoh AMS2 systeem is de bescherming van de Airoh Aviator 2.3 flink verbeterd ten opzichte van de vorige versies.

Door kampioenen voor kampioenen

De Airoh Aviator 2.3 is ontworpen met de feedback van de beste motorcross rijders ter wereld. De beschikt over veel accessoires en eigenschappen die rijders helpen te presteren. Een van de accessoires die meegeleverd wordt is de verlengde helmklep. Deze kan eenvoudig op de helmklep worden schroeft voor extra bescherming tegen opvliegende zand en steentjes. Daarnaast kan het verlengstuk ook van pas komen bij een laag hangende zon. De crosshelm beschikt ook over een grote eyeport, dit is de opening aan de voorkant van de helm. Een grote eyeport helpt de rijder presteren door maximaal gezichtsveld te bieden. Daarnaast zorgt de grote eyeport voor compatibiliteit met bijna alle crossbrillen, zelfs de grote zoals Oakley Airbrake en Scott Prospect. Airoh heeft een eigen ontwerp afdeling die de mooiste ontwerpen maakt. Samen met de agressieve styling zorgt het voor de meest gave crosshelmen op de markt. Naast de standaard collectie introduceert Airoh soms limited editions. Deze uitvoeringen van onder andere RACR, Antonio Cairoli en Six Days zijn slechts in beperkte oplage verkrijgbaar.

Airoh Aviator 2.3 maattabel

Hieronder staat een maattabel weergegeven. Je kunt de omtrek van je hoofd eenvoudig meten door een meetlint te gebruiken. Wikkel deze rond je hoofd, ongeveer 2cm boven je wenkbrauwen. Houdt het meetlint boven je oren en meet de grootse maat.

Helm maatHoofdomtrek (cm)
XS53 - 54
S55 - 56
M57 - 58
L59 - 60
XL61

Is de crosshelm toch niet naar je zin? Dan kun je het eenvoudig retourneren of ruilen met het meegeleverde retourformulier. Bij V1mx wordt een bedenktijd van 30 dagen gehanteerd, zodat je genoeg tijd hebt om te beslissen.

Airoh Aviator 2.3 Kopen

Een nieuwe crosshelm uitkiezen kan lastig zijn met het grote aanbod merken en modellen. Heb jij nog een vraag over de Airoh Aviator of een van de andere crosshelmen? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag verder. Door ons grote assortiment is er altijd een helm beschikbaar die voldoet aan jouw wensen.