Airoh Twist

De Airoh Twist is een scherp geprijsde crosshelm die behoort tot een van de lichtste uit zijn prijscategorie. Het biedt een perfecte compromis tussen prijs, kwaliteit, comfort en veiligheid. Deze crosshelm is speciaal gemaakt voor het gebruik bij motorcross en enduro, maar kan ook worden gebruikt op de weg.

Toont 1 - 13 van de 13 items

Technische Eigenschappen

De Airoh Twist is een crosshelm vol met slimme eigenschappen die motorcross en enduro rijders helpen. Hieronder worden de belangrijkste kenmerken uitgelegd.

Bescherming

De schaal van de Airoh Twist crosshelm is gemaakt van een speciaal thermoplastisch materiaal dat goed bestand is tegen een impact. Door FEM simulaties uit te voeren worden de helmen geoptimaliseerd voor maximale sterke en bescherming. Experts bij Airoh hebben veel aandacht besteed aan het minimaliseren van onderdelen, om zo het gewicht laag te houden. Door deze innovatieve opbouw weegt de Twist slechts 1180 gram (+/- 50 gram). Dit is zeer laag in vergelijking met de crosshelmen uit dezelfde prijs klasse. Bij Airoh is veiligheid het belangrijkste uitgangspunt. Ook dit model voldoet aan de hoogste veiligheidseisen en heeft een grote mate van impact absorptie. Een ander belangrijk onderdeel van een crosshelm is een goede bevestiging. De Airoh Twist is uitgerust met een double d retentie systeem voor een betrouwbare bevestiging. Het grote voordeel van deze type sluiting is het eenvoudig aantrekken tot de juiste spanning, zo weet je zeker dat de helm vast zit en niet los kan komen.

Ventilatie en comfort

Het ventilatiesysteem van de Airoh Twist is simpel maar zeer effectief. Onder de helmklep zitten 2 grote inlaat gaten. Door de luchtdruk aan de voorkant van de helm wordt de lucht naar binnen gedrukt. In de helm wordt het lucht verdeelt over het hoofd van de rijder. De achterkant is ook voorzien van twee ventilatie gaten, deze zijn voor de uitvoer van warme en vochtige lucht. Door de vacuüm die ontstaat achter de helm wordt lucht uit de ventilatie gaten gezogen. De kinbeschermer heeft 3 kanalen waar de lucht door stroomt. Deze worden vervolgens verdeelt over het gezicht van de rijder voor een prettig en goed verdeelde verkoeling. Binnenin de kin bescherming is een fijn sponsmateriaal geplaatst. Dit helpt bij het filteren van stof zodat je schonere lucht aangevoerd krijgt. De stof filter kan bovendien uit de helm worden gehaald om schoon te maken. De binnen voering is gemaakt van open structuur materiaal, voor maximaal comfort en veel ademend vermogen. Wangkussens en centrale voering kunnen worden gedemonteerd en zijn wasbaar voor betere hygiëne.

Ontwerp en Prestatie

De Airoh Twist is te herkennen aan het moderne uiterlijk en de sportieve uitstraling. Deze betaalbare crosshelm heeft een grote eye-port, dit heeft 2 voordelen. Ten eerste zal de helm compatibel zijn met bijna alle moderne crossbrillen. Ten tweede wordt je zicht niet belemmerd, zodat je alles ziet wat er voor je gebeurd. Deze crosshelm wordt geproduceerd in 6 verschillende maten. Daarvan zijn er twee schaalgroottes om een goede pasvorm te bieden aan alle rijders. De Twist heeft een aanpasbare helmklep, dit kan je helpen door zand en steentjes te blokkeren voor onbelemmerd zicht. Daarnaast helpt het ook beter te zien door direct zonlicht te blokkeren. Een andere reden waarom de Airoh crosshelmen populair zijn de prachtige grafische ontwerpen. De Twist is verkrijgbaar in meer dan 10 ontwerpen en kleurencombinaties zodat je altijd iets vindt wat bij jouw crosskleding past. Airoh is een sponsor van 9-voudig motorcross wereldkampioen Antonio Cairoli. Samen brengen ze elk jaar nieuwe ontwerpen op de markt met iconische Cairoli kleur, fluo geel. Daarnaast is Airoh een van de weinige merken die een Rockstar Crosshelm uitbrengt. Hou deze pagina en de V1mx social media pagina’s in de gaten om op de hoogte te blijven van de nieuwste uitvoeringen.

Airoh Twist Maten

Het bepalen van de benodigde crosshelmmaat is eenvoudig, met behulp van een meetlint en onderstaande tabel. Gebruik hiervoor een zacht meetlint en meet vervolgens de grootste diameter rond je hoofd. Start ongeveer 2cm boven je wenkbrauwen. Hou het meetlint boven je oren rond te achterkant van je hoofd op het grootste punt.

Helm maatHoofd omtrek (cm)
XS53 - 54
S55 - 56
M57 - 58
L59 - 60
XL61 - 62
XXL63

V1mx geeft bij elke crosshelm een maattabel met informatie over hoe je moet meten en welke maat je nodig hebt. Zit de crosskleding toch niet goed? Dan heb je bij V1mx 30 dagen de tijd om het product te retourneren of ruilen voor een andere maat.

Airoh Twist Kopen

Wil jij een nieuwe crosshelm bestellen, maar heb je nog een vraag over deze crosskleding? Twijfel niet en neem contact op met V1mx, wij helpen je graag verder. Door ons grote assortiment is er altijd een product die voldoet aan jouw eisen