Alpinestars Tech 7

De Alpinestars Tech 7 zijn lichtgewicht crosslaarzen die goede rijeigenschappen bieden. De Tech 7 biedt uitstekende bescherming van de enkel en bevordert de stabiliteit en de flexibiliteit. Bekijk hieronder het huidige aanbod kleuren.

Toont 1 - 18 van de 18 items

Technische eigenschappen

In het ontwerp van de Tech 7 zitten veel eigenschappen verwerkt van het top model, de Tech 10. Onderdelen zoals de schuifbladen en gespen zijn gebruikt tot dit geavanceerde model te komen. De Tech 7 staat onder motorcrossers vooral bekend om het lage gewicht en comfortabele pasvorm. Maar ook op het gebiedt van bescherming behoort het tot de top. Hierdoor is het de ideale crosslaars voor zowel hobby rijders tot professionele rijders. Hieronder worden 3 innovatieve bescherming eigenschappen van deze Alpinestars crosslaarzen verder toegelicht.

De Tech 7 heeft een scharniersysteem aan de motorzijde van de crosslaars. Het scharniersysteem verhoogt de bewegingsvrijheid van de rijder. De achterkant is uitgerust met een schuifblad systeem. Deze beschermt de rijder door schadelijke buigingen van het onderbeen en enkel te voorkomen. De twee systemen werken samen om een perfecte combinatie van flexibiliteit en bescherming te bieden.

Een goede pasvorm is belangrijk om een goede aansluiting en bescherming te bieden. De Tech 7 is uitgerust met 4 gespen die op strategische plekken zijn geplaatst. De gespen zijn zo ontwikkeld dat de laatste positie bewaard blijft. Hierdoor hoef je de gespen maar een keer in te stellen en krijg je vervolgens een constante bevestiging. De gespen zijn eenvoudig en snel te bedienen door het zelf uitlijnend ontwerp.

Aan de buitenzijde zit een uniek biomechanische systeem wat de rijder maximale bewegingsvrijheid biedt. Het laat een beperkte bewegingen toe die belangrijk zijn om de crossmotor te besturen. Door meer dan 50 jaar ervaring en de beste ingenieurs is Alpinestars expert op het gebied van flexibele zones. Deze zijn belangrijk voor motorcrossers om bewegingsvrijheid op de motor te behouden.

Verder zit de Tech 7 ook vol met kleine details die het leven van een motorcrosser makkelijker maakt. Een voorbeeld hiervan is het lage teen profiel met grippatroon. Door het gedeelte bij de tenen dun te houden heeft de rijder maximale controle over het schakelpedaal. Ook biedt het goede bescherming tegen impacts door TPU beschermings platen die op de scheenbeen, enkel en motorzijde zijn geplaatst. De motorzijde is bovendien ook nog uitgerust met een honinggraat structuur voor extra grip tegen de crossmotor.

Vervangbare zolen

De duurzaamheid van de Tech 7 is uitstekend, maar versleten zolen zijn onvermijdelijk na langdurig crossen. Alpinestars heeft speciale zool inzetstukken ontwikkeld. De Tech 7 zool kun je eenvoudig bestellen in de webshop en zelf installeren. Het lijm en instructies worden meegeleverd bij de zoolinzetstukken. Ook de gespen en bandjes zijn vervangbaar. Vervangings onderdelen zijn meestal uit voorraad leverbaar zodat jij de crosslaarzen weer snel kan gebruiken.

Enduro

Voor enduro rijders heeft Alpinestars een versie ontwikkeld met een andere zool. Deze zool heeft diepe groeven om extra grip te bieden in zware omstandigheden. De Tech 7 enduro heeft zelfde zolen inzetstukken als de standaard versie.

Jeugd versie

De kwaliteit van de Tech 7 is niet alleen verkrijgbaar voor volwassen. Voor kinderen heeft Alpinestars een speciale versie ontwikkeld die is afgestemd op de lichaamsbouw van jonge rijders. De Tech 7s is te bekijken en bestellen in de kinder crosslaarzen afdeling van de webshop.

Ontwerp

De Alpinestars Tech 7 is beschikbaar in meer dan 10 kleuren combinaties, zodat jij altijd een uitvoering kan vinden die bij je crosskleding past. V1mx heeft regelmatig opruimingspartijen, hiermee kun je deze top kwaliteit laarzen krijgen voor een prachtige prijs. Daarnaast introduceert Alpinestars soms unieke limited edition versies. Deze worden dan geproduceerd in beperkte aantallen. Wil jij op de hoogte worden gehouden van nieuwe versies en aanbiedingen? Volg V1mx dan op social media.

Tech 7 kopen

Heb je nog vragen over deze crosslaarzen van Alpinestars? Neem dan gerust contact op met ons. V1mx is officieel Alpinestars dealer en heeft het volledig assortiment offroad laarzen beschikbaar. De maten van de Tech 7 lopen vanaf maat 38 tot 52. De pasvorm van de Tech 7 komt ongeveer overeen met je normale schoenmaat. Bij halve maten verschil adviseren wij om de grootse maat te nemen. Als de crosslaarzen toch niet passen dan kun je ze bij V1mx eenvoudig retourneren of ruilen met het meegeleverde retourformulier. Ruilen en retourneren is mogelijk als de producten in ongebruikte conditie zijn en binnen een periode van 30 dagen, zodat jij genoeg tijd hebt om te beslissen.