Renthal Fatbar

De Renthal Fatbar is het meest populaire after-market crossmotor stuur. Hieronder vind je de verschillende uitvoeringen.

Toont 1 - 6 van de 6 items

Renthal Fatbar Eigenschappen

De Fatbar is een crossmotor stuur met een taps toelopend buis. Voor de bevestiging heb je een 28,6mm stuurklem nodig. De Renthal Fatbar heeft geen dwarsbalk, zoals bij standaard sturen. Het voordeel van de Fatbar is de verhoogde sterkte ten opzichte van 22mm sturen, het zal namelijk veel minder snel buigen tijdens een crash. Het ontwerp zonder dwarsbalk zorgt ook voor flexibiliteit en comfort bij de rijder. Deze uitstekende prestaties hebben ervoor gezorgd dat KTM en Suzuki motoren standaard zijn uitgerust met dit stuur. De Renthal Fatbar is ook beschikbaar in een mini uitvoering. Deze kleinere sturen zijn geschikt voor kleinere offroad motoren, zoals pitbikes, 50cc en 85cc crossmotoren.

  • Het ontwerp van het stuur is gericht op het verminderen van het gewicht met behoud van extreem hoge sterkte. Het fatbar ontwerp zorgt voor een comfortabel niveau van flexibiliteit.
  • Renthal heeft exclusieve rechten op een speciaal ontwikkelde 7010 T6 Aluminium legering. Het materiaal is specifiek ontworpen voor sturen en het helpt trillingen te verminderen
  • Miljoenen piepkleine stalen balletjes worden met hoge snelheid op het stuur afgeschoten, waardoor de oppervlaktespanning van het materiaal wordt verbroken. Daarnaast zorgt het voor een getextureerde oppervlakte afwerking. Dit proces verhoogt de levensduur en duurzaamheid van het stuur.
  • De koppeling zijde van alle Renthal Fatbar sturen zijn gekarteld. Dit geeft een groter hechtoppervlak bij het aanbrengen van handvatten op het stuur.
  • De geanodiseerde afwerking biedt een coating die corrosie voorkomt. Het proces van 15 stappen wordt zorgvuldig op elke balk uitgevoerd.
  • De oversized klemdiameter zorgt voor betere bevestiging van het stuur.
  • Handig Positioneringraster is laser gemarkeerd op het midden van het stuur. Hierdoor kun je het stuur makkelijk centeren en de hoek instellen.
  • Elk Renthal Fatbar stuur komt met een stuurkussen. Deze helpen blessures te voorkomen en zorgen voor een mooie afwerking van je crossmotor.