Renthal Stuur

De crossmotor sturen van Renthal zijn zonder twijfel een van de populairste sturen onder motorcrossers. Door het uitgebreide assortiment modellen, buigingen en kleuren is er een Renthal stuur voor iedere rijder. Bekijk hieronder het huidige aanbod. Onderaan de pagina vind je meer informatie over de verschillende types en de technische eigenschappen.

Toont 1 - 27 van de 27 items

Renthal Sturen Modellen

Het assortiment bestaat uit 3 modellen met verschillende technische eigenschappen.

7/8

De Renthal 7/8 inch sturen bieden de perfecte hoeveelheid flexibiliteit terwijl het bestand is tegen grote krachten. Het is vervaardigd uit hoogwaardig 7010 T6 aluminium, speciaal ontwikkeld voor stuur constructies. Daarmee zijn de Renthal 7/8 sturen een van de eerste aluminium sturen die door OE fabrikanten werden gebruikt. De dwarsbalk is aan het stuur gelijmd om schuiven te voorkomen. Het 7/8 stuur is beschikbaar in een mini uitvoering. Deze kleinere sturen zijn geschikt voor kleinere crossmotoren.

Fatbar

Het populairste model is de Renthal Fatbar. Dit crossmotor stuur heeft een taps toelopend buis met een stuurklem maat van 28,6mm. De Fatbar heeft geen dwarsbalk, zoals bij standaard sturen. Het voordeel van de Fatbar is de verhoogde sterkte ten opzichte van 22mm sturen, het zal namelijk veel minder snel buigen tijdens een crash. Het ontwerp zonder dwarsbalk zorgt ook voor flexibiliteit en comfort bij de rijder. De Renthal Fatbar is ook beschikbaar in een mini uitvoering. Deze kleinere sturen zijn geschikt voor kleinere offroad motoren, zoals pitbikes, 50cc en 85cc crossmotoren.

Twinwall

De Renthal Twinwall is een uniek stuur dat is opgebouwd uit 2 aluminium buizen. Het gepatenteerde ontwerp maakt gebruik van luchtvaart technieken om de rijder te voorzien van een sterk, lichtgewicht en veilig stuur. Door het sterke ontwerp buigen deze sturen bijna nooit tijdens een crash. In 1998 kwam de Renthal Twinwall op de markt, sindsdien wordt het gebruikt door veel professionele rijders. Meer informatie over dit model crossmotor stuur kun je vinden op de Twinwall pagina. De Twinwall sturen zijn stijf voor maximale rijder controle. Om meer flexibiliteit te bieden is het ook mogelijk om de dwarsbalk te verwijderen.

Renthal kwaliteit

Als je kiest voor een Renthal crossmotor stuur dan kies je voor topkwaliteit. Renthal gebruikt extreem nauwe toleranties en exclusieve leringen. Daarnaast vervaardigen ze de sturen met specifieke eigenschappen die helpen bij het beperken van trillingen. Dit zorgt voor minder vermoeidheid, aangezien deze trillingen de voornaamste reden is van vermoeidheid bij een rijder. Veel professionele teams en rijders kiezen voor dit merk om te strijden voor de overwinning. Daarmee heeft Renthal al meegelopen aan meer dan 170 wereldtitels en 175 Amerikaanse kampioenschappen in de motorsport. Naast de samenwerking met teams werken ze ook samen met grote motorfabrikanten. Onder andere Honda, Kawasaki, Suzuki en KTM hebben motoren waar standaard een Renthal stuur op is geïnstalleerd. Al deze successen zijn bereikt door innovatieve producten op de markt te brengen. Bovendien zorgt de 40 jaar ervaring op het gebied van ontwikkeling en productie van sturen voor topkwaliteit producten.

Renthal stuur kopen

Ben jij opzoek naar een nieuw stuur voor je crossmotor? Dan ben je bij V1mx aan het juiste adres. Wij hebben een ruim aanbod sturen van top merken. Met het grote aanbod modellen en buigingen kan het lastig zijn om een nieuw stuur uit te kiezen. Indien je een vraag hebt over de producten kun je gerust contact opnemen met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder.