Motorcross nekbrace

Bescherm je nek met het uitgebreide assortiment motorcross nekbraces van V1mx.

Toont 1 - 20 van de 20 items

Wat doet een Nekbrace?

Een motorcross nekbrace is ontworpen om krachten bij je nek weg te houden en te voorkomen dat je nek te ver buigt. Tijdens een ongeluk kan je crosshelm de grond raken, waardoor er spanningen op je nek komt te staan. De bovenkant van een nekbrace heeft een groot plat oppervlak die gemaakt is om contact te maken met de crosshelm. De krachten die tijdens het ongeluk op de crosshelm komen worden dan doorgeven aan de nekbrace in plaats van je nek. De nekbrace verdeelt de spanningen vervolgens over een groot oppervlak op je rug en borst.

Top Merken

V1mx heeft nekbraces aan van bekende merken als Alpinestars, EVS en Atlas. Deze merken zijn gespecialiseerd in het maken van hoge kwaliteit motorcross bescherming. Veel onderzoek en testen met professionele rijders heeft ervoor gezorgd dat de nieuwste nekbescherming weinig inlevert op de bewegingsvrijheid van de rijder. 

Atlas

De nekbrace van Atlas is zeer flexibel. Dit maakt het comfortabel om te dragen en zorgt het voor betere demping tijdens een impact. Hierdoor is de Atlas Air is nu een van de meest populaire nekbraces onder motorcrossers. Bovendien is de Atlas nekbrace verkrijgbaar in een ruime keuze kleuren en grafische designs.

EVS

Het Amerikaanse bedrijf EVS staat bekend om zijn hoge kwaliteit bescherming voor de motorcross. De nekbrace en nekkragen van EVS zijn ontwikkeld en verder verfijnd met behulp van testgegevens en feedback van testrijders. De nek bescherming is ontworpen om het risico op axiale compressie, hyperflexie, hyperextensie en laterale hyperflexie te minimaliseren.

Alpinestars

De motorcross nekbrace van Alpinestars maakt gebruik van veel carbon om het gewicht zo laag mogelijk te houden. Een unieke eigenschap van de motorcross nekbrace van Alpinestars is de mogelijkheid om het te verbinden aan je bodyprotector. Bijna alle Alpinestars Bodyprotectors hebben vakken waar de nekbrace in geplaatst kan worden. Daarnaast kan een treklipje van de bodyprotectors aan de nekbrace worden vast gemaakt. Hierdoor blijft je bescherming goed op positie zitten ook tijdens een zware valpartij.

Motorcross Nekbrace Kopen

Bij V1mx heb je een ruim aanbod nekbraces voor de motorcross. Heb jij nog een vraag over een van deze producten of over het plaatsen van een bestelling? Neem gerust contact op met de klantenservice van V1mx, wij helpen je graag verder.