Alpinestars Tech 5

De Tech 5 zijn geavanceerde crosslaarzen voor een scherpe prijs. Het bevat veel ontwerp eigenschappen van de duurdere Alpinestars crosslaarzen, maar dan in een goedkopere uitvoering. Bekijk hieronder alle kleuren die op dit moment beschikbaar zijn. 

Toont 1 - 10 van de 10 items

Tech 5 eigenschappen

De Alpinestars Tech 5 zit vol met technische eigenschappen die het comfort en bescherming verbeterd. Door al deze eigenschappen staan de Alpinestars Tech 5 crosslaarzen bekend als een goede compromis tussen prijs en kwaliteit. Hieronder worden de belangrijkste eigenschappen verder toegelicht.

De versterkte neus zorgt voor uitstekende bescherming van de tenen. Het is gemaakt van impact bestendig TPU materiaal. Alpinestars heeft bij het ontwerpproces veel aandacht besteed aan eigenschappen die beginnende crossers helpen. Een voorbeeld hiervan het is het lage neus profiel met grip patroon, wat het schakelen makkelijker te maken.

De schacht van de Tech 5 heeft aan de motorzijde een zeer vlak ontwerp. Dit helpt de rijder doordat het meer grip biedt tegen de crossmotor. Er zitten geen uitstekende stukken aan dit gedeelte, om te voorkomen dat je ergens achter blijft haken. Alpinestars ontwerpt de constructie met behulp van de nieuwste technieken. Dit is onder andere terug te zien aan het lage gewicht en de goede flex zones.

Alpinestars heeft maar liefst 4 gespen verwerkt in het ontwerp. Het voordeel hiervan is betere krachten verdeling van de sluitingen en een betere aansluiting rond je voet, enkel en onderbeen. De gespen zijn gemaakt van een impact bestendige combinatie van aluminium en kunststof. Het zelf uitlijnende ontwerp is ideaal doordat het een makkelijk te gebruiken sluiting biedt. De gespen zijn zelf reinigend door het open ontwerp.

Om goede ondersteuning de bieden is het uitgerust met een scharniersysteem aan de mediale zijde van de crosslaarzen. Het scharniersysteem zorgt voor een combinatie van flexibiliteit en bescherming. Flexibiliteit is belangrijk voor een comfortabele rit , maar ook voor het presteren moeten motorcrossers zich snel op de motor kunnen bewegen. Het biomechanisch scharnier systeem van de Tech 5 zorgt voor een uitstekende niveau van steun.

Grote scheenbeen plaat met Alpinestars logo beschermt tegen impacts. De scheenbeen plaat wordt aangetrokken door een gesp, daarnaast zit er een groot vlak met klittenband bij de scheenbeen voor een perfecte afsluiting. Aan de achterkant is ook beschermend kunststof aangebracht om maximale protectie te bieden bij aanrijding van achteren. Daarnaast is de Alpinestars Tech 5 voorzien van een innovatieve microfiber profiel, dit duurzame materiaal dat ook erg licht is.

Zolen zijn een van de belangrijkste onderdelen van crosslaarzen omdat dit de voornaamst connectie is met je motor. De Tech 5 zool is ontworpen om goede demping te bieden en zo het comfort te verbeteren. Daarnaast moeten zolen duurzaam zijn zodat je langdurig van de crosslaarzen gebruik kan maken. Alpinestars heeft hiervoor een perfecte compound ontwikkeld die niet alleen schokken absorbeert maar ook uitstekende slijtvastheid geeft. Het onderste gedeelte is opgebouwd uit een enkel stuk materiaal. Dit heeft als voordeel dat het sterker en lichter is.

Tech 5 kopen

Heb jij nog een vraag over deze crosslaarzen of over het plaatsen van een bestelling? Stel je vraag dan aan onze klantenservice. Wij helpen je graag bij het uitkiezen en bestellen van de juiste crosskleding.