Twin Air Luchtfilters

Een Twin Air Luchtfilter is ontworpen om de beste filtratie en superieure doorstroming van lucht te bieden. Deze luchtfilters worden geproduceerd in Nederland, wat optimale kwaliteit garandeert. V1mx heeft filters voor alle bekende motor merken beschikbaar, gebruik de partsfinder om onderdelen te filteren op jouw motor.

per pagina
Twin Air Luchtfilterkit
€ 82.60 € 99.13 -€ 16.53
Twin Air luchtfilter - KTM
€ 14.10 € 15.66 -10%
luchtfilter kit BIO - Twin Air
€ 61.94 € 70.21 -€ 8.27
Twin Air luchtfilter - Husqvarna
€ 14.10 € 15.66 -10%
Liquid dirt remover - Twin Air - 4 Liter
€ 41.28 € 49.55 -€ 8.27
Twin Air luchtfilter - KTM
€ 14.10 € 15.66 -10%
Filterolie emmer - Twin Air
€ 5.08 € 6.32 -€ 1.24
Toont 1 - 60 van de 527 items

Twin Air luchtfilter technologie

De Twin Air luchtfilters zijn ontworpen voor de zwaarste omstandigheden. Het biedt motorbescherming waar je op kan rekenen, zelfs bij fijn zand en stof. Wat de Twin Air Luchtfilters zo goed maakt zijn de superieure technische eigenschappen. Elke Twin Air luchtfilter is opgebouwd uit twee lagen met open structuur schuim die aan elkaar verbonden zitten. De buitenste laag is gemaakt van grof schuim voor het opvangen van de grotere stukken vuil en zand. De binnenste laag is ontworpen om de kleinste deeltjes op te vangen. De rand en uiteinde van de filters zijn dikker uitgevoerd. Dit zorgt voor betere aansluiting met de luchtfilterbak, zodat er geen lucht langs kan glippen. Het resultaat is een functionele een duurzame luchtfilter die jouw motorblok beschermd. De luchtfilters van Twin Air zijn ook ontworpen om het luchtvolume rond de filter te verbeteren. Meer toevoer van lucht naar het motorblok betekend meer power. Testen hebben bewezen dat Twin Air Luchtfilters zorgen voor een verbeterde luchtstroom, terwijl de kans op verstoppingen in de luchtfilter kleiner is. 

Schoonmaken en Oliën

Voor optimale werking van de Twin Air luchtfilter is het belangrijk dat de luchtfilter op de juiste manier wordt gebruikt en gereinigd. Voordat een nieuwe luchtfilter geïnstalleerd kan worden moet er eerst olie worden aangebracht. De Twin Air luchtfilter olie is ontworpen om aan het schuim te blijven plakken. Zodra er vuile lucht langs stroom blijft stof en zand aan de olie plakken. Na het rijden moet de luchtfilter eerst schoon worden gemaakt voordat je het opnieuw kan gebruiken. Hiervoor heeft Twin air de liquid dirt remover ontwikkeld. Dit schoonmaakmiddel dringt makkelijk door tot alle hoeken van de luchtfilter. Het maakt vuil los, zodat het makkelijk mee spoelt. Om het luchtfilter onderhoud makkelijker te maken kun je de Twin air luchtfilter kit kopen. Deze kit bevat de liquid power filter olie en de twin air dirt remover. Daarnaast krijg je twee makkelijke emmers voor het schoonmaken en oliën van je luchtfilters. De schoonmaak emmer heeft twee handige rekjes voor tijdens het schoonmaken. Het eerste rekje kun je gebruiken om te voorkomen dat de luchtfilter in contact komt met zand uit de bodem van de emmer. Het andere rekje is ideaal om de luchtfilter onder het schoonmaak vloeistof te houden. De twin air emmers zijn ook los verkrijgbaar. Tot slot krijg je een zakje met 10 handschoenen die perfect zijn voor het vervangen van de luchtfilter, olie of tijdens regulier onderhoud.

Keuze van kampioenen

Twin Air is door zijn uitstekende prestaties zeer populair bij professionele motorcross teams. Onder andere Jeffrey Herlings, Tim Gajser, Jason Anderson en Ken Roczen hebben een Twin Air luchtfilter in hun crossmotor zitten. Maar luchtfilters zijn niet de enige producten van Twin Air die veel gebruikt worden in het wereldkampioenschap motorcross. Twin Air heeft ook een groot aanbod prestatie bevorderende onderdelen zoals Powerflow kits, brandstoffilters en stof filters. Het volledige aanbod kun je zien op de Twin Air pagina. Er zijn al meer dan 100 titels gewonnen met de luchtfilters van het Nederlandse bedrijf. Twin Air staat hierom ook wel bekend als ‘the choice of champions’. Bovendien worden de Twin Air luchtfilters standaard gebruikt door veel motorfabrikanten.

Twin Air Geschiedenis

Motorcross is ontstaan in 1947 toen er een wedstrijd werd georganiseerd voor teams uit Verenigd Koninkrijk, België en Nederland. De sport is vervolgens langzaam groter geworden. Het Nederlandse zand en de duinen zorgden voor perfecte plekken om te rijden, maar de papieren luchtfilters waren niet bestand tegen het losse zand. In 1972 is Twin Air gestart om deze problemen op te lossen. De dubbele laag luchtfilter van schuim behaalde veel betere prestaties, waardoor de sport verder kon groeien. Door constante innovatie en samenwerking met de beste teams behoren de Twin Air filters nog steeds tot de beste ter wereld.

Twin Air luchtfilter kopen

Wil jij een nieuwe Twin air luchtfilter voor je crossmotor? Dan ben je bij V1mx aan het juiste adres. Wij hebben een uitgebreid aanbod luchtfilters uit voorraad leverbaar. Je kunt onderdelen voor jouw motor makkelijk vinden door de partsfinder te gebruiken. Het werkt heel simpel; je vult je motor, model en bouwjaar in en klopt op go. Vervolgens zijn alle producten op de pagina gefilterd om op jouw motor te passen. Heb jij nog vragen over deze crossmotor onderdelen, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.