Sidi Crossfire 3 SRS

Sidi heeft zijn legendarische Crossfire lijn compleet opnieuw ontworpen om maximale niveaus van bescherming en prestaties te bieden. Bekijk hieronder het volledige aanbod.

Toont 1 - 20 van de 20 items

Crossfire 3 eigenschappen

De Sidi Crossfire 3 zit vol met nieuwe technische eigenschappen. Hieronder worden de belangrijkste functies uitgelegd.

Sidi gebruikt innovatieve materialen om de crosslaarzen lichter en sterker te maken. Een voorbeeld hiervan is het Technomicro materiaal. Dit is een composiet materiaal dat zicht gedraagt als natuurlijk leer, met het voordeel van meer sterkte, zachtere structuur en lager gewicht. Bovendien is het Technomicro zeer slijtvast. De voorkant is voorzien van veel impact bescherming om de rijder te beschermen tegen steentjes en uitstekende takken. Daarnaast biedt de gaiter een goede afsluiting om binnendringen van water en vuil tegen te gaan .

Het bovenste gedeelte van de Sidi Crossfire 3 heeft aanpasbare scheen en kuit plaat. Dit is zeer handig voor rijders met brede kuiten. Daarnaast is het handig voor rijders die een kniebrace of kniekappen dragen. Op de mediale zijde is een hitte bestendig inzetstuk van rubber geplaatst. Het rubber heeft meerdere belangrijke functies. Ten eerste moet het veel grip bieden tegen de motor, zodat rijders meer controle hebben over de crossmotor. Ten tweede biedt het hittebestendige materiaal bescherming tegen de hitte van de uitlaat. Sidi heeft gekozen voor sterke en slijtvaste materialen, zodat de crosslaarzen lang mee gaan.

Sidi heeft bij alle laarzen constructie zonder binnenschoen. Dit is gedaan om twee redenen. Ten eerste zal een binnenschoen het geheel dikker maken, dit heeft bijvoorbeeld negatieve effecten bij het schakelen. Ten tweede houdt het warmte vast waardoor de prestaties van de rijder in warm weer afnemen. De constructie van de Crossfire 3 zorgt voor een slank ontwerp met een agressieve en moderne uitstraling. Het neusstuk is gemaakt van een sterke en slijtvaste kunststof. Dit dient als bescherming voor onderste materiaal en beschermt de rijder in alle omstandigheden. Op het neusstuk is een grip patroon aangebracht zodat de rijder goede controle heeft over het schakelpedaal.

De Crossfire 3 heeft een flexibel scharnierpunt bij de enkel, deze wordt de Hyper Extensie Block genoemd. Dit systeem helpt hyperextensie in de enkel van de rijder te voorkomen. Hyperextensie is een beweging die voorbij het natuurlijke bereik van je lichaam gaat. Spieren, pezen en botten zijn hier niet voor gemaakt en kunnen door een dergelijke beweging schade oplopen. Met de Hyper Extensie Block ben je verzekerd van maximale bescherming. Het systeem en veel andere onderdelen van deze laarzen zijn eenvoudig vervangbaar. V1mx heeft de meeste vervangingsonderdelen beschikbaar in de webshop. De binnenkant is ook verbeterd bij deze nieuwe versie. Door het gebruik van Cambrelle en Teflon mesh materiaal rij je een stuk comfortabeler. Het Cambrelle en teflon mesh zorgen voor een zachte pasvorm, daarnaast biedt het maximale opname van water, zodat zweet en water snel wordt geabsorbeerd.

De zolen van de Sidi Crossfire 3 SRS zijn opnieuw ontworpen. Ze kunnen nu bevestigd worden met 4 schroeven die met een eenvoudige platkop schroevendraaier zijn te monteren. Er zijn zolen inzetstukken verkrijgbaar voor zowel motorcross als enduro gebruik. De motorcross versie heeft een plat ontwerp met een samenstelling die veel grip en duurzaamheid biedt. De enduro versie is ontworpen voor extra grip op zand en modderige ondergronden. Je kunt zo eenvoudiger de motor duwen op zware hellingen en obstakels. Deze zolen zijn los verkrijgbaar in de webshop van V1mx. Let op! Deze zolen zitten alleen op de SRS versie van de Crossfire 3. De versie met gestikte zool heeft geen vervangbare zool inzetstuk. Naast de buitenzool is ook de binnenzool verder ontwikkeld. Deze heeft een verbeterde kuip vorm gekregen, hierdoor ligt je voet steviger in de laarzen. Dit heeft ook een positief effect op impact demping en bescherming van de voet, door betere verdeling van krachten bij een impact.

Door het unieke ontwerp hebben deze Sidi crosslaarzen weinig tijd nodig om in te rijden. Ze voelen bijna meteen soepel aan door het ingebouwde scharniersysteem. Het scharniersysteem is net geplaatst boven de enkel en helpt rijders door makkelijker te kunnen bewegen op de motor. Daarnaast helpt het ook om persoonlijke pasvorm te bieden. Het kuitgedeelte gaat automatisch in de lichaams houding en vorm van de rijder staan. Bij het aanspannen van de bovenste gesp wordt het kuitgedeelte aangedrukt voor een goede bevestiging. Het gespsysteem is makkelijk in gebruik en zeer sterkt door het ontwerp met kunststof en aluminium. Als je de gespen eenmaal hebt ingesteld zal de positie bewaard blijven. Je verspilt zo geen tijd meer op de crossbaan, omdat je de gespen nog goed moet zetten. Daarnaast zal dit gesp systeem je een constante pasvorm en bevestiging bieden. Sidi crosslaarzen gebruiken hetzelfde ontwerp gespen voor alle moderne modellen. De gespen, bandjes en andere accessoires zijn los verkrijgbaar in een grote keuze kleuren. Je hebt dus altijd de mogelijkheid om het te personaliseren met andere kleuren of te vervangen als er iets kapot is gegaan.

Rijders

9-voudig wereldkampioen Tony Cairoli heeft al zijn kampioenschappen gewonnen in Sidi Crosslaarzen. Tijdens de wedstrijden in het wereldkampioenschap motorcross strijd hij met de beste rijders te wereld. Hiervoor is het belangrijk om het hele seizoen blessure vrij door te kunnen rijden. Tony Cairoli vindt het belangrijk dat de laarzen comfortabel zijn een veel bescherming bieden, zodat hij alles kan geven op de crossbaan. Verder houdt hij van de iconische stijl van Sidi en felle kleuren. Over de jaren hebben Cairoli en Sidi al veel crosslaarzen geïntroduceerd. De rijders van Sidi zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling om de uitrusting te perfectioneren.

Sidi Crossfire 3 kopen

Heb jij nog een vraag over deze crosslaarzen? Neem dan contact op met V1mx. Wij beantwoorden je vragen graag en helpen je graag verder bij het uitkiezen van de juiste crosskleding. Ook bij vragen over het bestellen of verzenden kun je ons snel en eenvoudig bereiken.