Sidi Crossfire 2 SRS

De Sidi Crossfire 2 is een van de meest populaire crosslaarzen ooit gemaakt. Het is door de Italiaanse fabrikant ontworpen om aan de strenge eisen van professionele rijders te voldoen. Met dit model heeft Tony Cairoli meerdere motorcross wereld titels bemachtigd. Bekijk hieronder het huidige aanbod van de Crossfire 2.

Toont 1 - 18 van de 18 items

Technsiche eigenschappen

De Sidi Crossfire 2 zit vol met technische functies die rijeigenschappen en comfort verbeteren. Hieronder worden de meest belangrijke onderdelen van de Crosslaarzen verder toegelicht.

Sidi heeft de Crossfire 2 crosslaarzen ontworpen zonder binnenschoen. Hierdoor zijn deze crosslaarzen slank voor minimale belemmering van de rijder. Daarnaast zorgt het voor betere ventilatie en koeleigenschappen. Het interieur is op veel plekken voorzien van 3mm dik technomicro en vocht afvoerend materiaal. Dit helpt enorm om het comfort en prestaties van de rijder te verbeteren. De laarzen bewegen makkelijk mee met je voeten, zodat je geen energie verspilt en comfortabel kan rijden.

Deze crosslaarzen zijn uitgerust met een dubbel scharnierpunt voor maximaal comfort en bewegingsvrijheid. De bewegingsvrijheid bevordert de controle overde motor, omdat de rijder zijn lichaamspositie makkelijker kan aanpassen. Bovendien heb je meer controle over de achterrem en schakelpedaal. Het eerste scharnierpunt zit bij de enkel. Deze is voornamelijk om de natuurlijke bewegingen van de enkel te volgen. Zodra de beweging te ver gaat zal het scharnierpunt blokkeren en ondersteuning bieden aan de enkel. Hiermee wordt de rijder beschermt tegen hyperextensie. Het tweede scharnierpunt zit onder de kuit. Deze zorgt voor extra aanpassend vermogen en bewegingsvrijheid. Door veel aanpasbare delen biedt de Sidi Crossfire 2 veel comfort. Het bovenste scharnierpunt zorgt voor goede bevestiging rond de kuit. Gelijk uit de doos voelen ze comfortabel aan.

Na langdurig rijden is het onvermijdelijk dat de zolen slijten door scherpe voetsteunen van je crossmotor. Sidi heeft hiervoor een nieuw systeem ontwikkeld, genaamd SRS. SRS is een afkorting voor ‘Sole Replacement System” wat staat voor zool vervanging systeem. Het SRS systeem biedt de mogelijkheid om zolen snel en eenvoudig te vervangen door middel van enkele schroeven. Er zijn zolen beschikbaar voor zowel motorcross als enduro gebruik, beide ontworpen om te functioneren in de gegeven discipline. Let op! Er zijn twee versies van deze geavanceerde crosslaarzen verkrijgbaar. De goedkoopste versie heeft een traditionele gestikte zool. De duurdere en geavanceerdere versie heeft het SRS system. Het SRS zool vervanging systeem zit niet op de Crossfire 2 met geschikte zool. Sidi staat bekend om te grote hoeveelheid vervangbare onderdelen. V1mx heeft bijna alle vervangingsonderdelen voor de Sidi Crossfire 2 verkrijgbaar in de webshop.

Sidi Crossfire 2 Kopen

Als je nog vragen hebt over de Sidi Crossfire 2 crosslaarzen kun je altijd contact opnemen met V1mx. Je kunt ons eenvoudig bereiken via E-mail en Whatsapp. Wij zullen je vraag dan zo spoedig mogelijk beantwoorden. Wij hanteren 30 dagen retour termijn, zodat je genoeg tijd hebt om te beslissen over je aankoop. Binnen deze periode kun je de laarzen retourneren of ruilen voor een andere maat.