Gaerne SG12

De SG12 is het meest geavanceerde model crosslaarzen van de Italiaanse fabrikant. Het beschikt over unieke technische eigenschappen voor betere bescherming, zoals het Razorback scharniersysteem en de sterke kunststof beschermplaten. De Gaerne SG12 wordt gebruikt door professionele rijders in het wereldkampioenschap motorcross en Amerikaanse supercross, vanwege de uitstekende prestaties.

Toont 1 - 23 van de 23 items

Rijders

De SG12 wordt gedragen door veel professionele rijders, van de MXGP tot Enduro kampioenschappen. Onder andere Zack Osborne, Shaun Simpson, Jeremy Seewer en Arnoud Tonus maken gebruik van deze crosslaarzen. Een andere rijder die de voorkeur heeft bij deze laarzen is James Stewart. Na het testrijden van veel verschillende merken en modellen heeft James Stewart gekozen om te rijden met Gaerne SG12. De SG12 zijn relatief stug en bieden veel ondersteuning, een eigenschap wat voor professionele rijders belangrijk is.

SG12 eigenschappen

Alle Gaerne crosslaarzen worden geproduceerd in de fabriek in Italië. Zo ben je verzekerd van die uitstekende Italiaanse kwaliteit. Het bedrijf heeft 2 jaar lang gewerkt aan de ontwikkeling van deze innovatieve crosslaarzen. Tijdens het proces is veel samengewerkt met rijders. Daarbij heeft Gaerne de waardevolle feedback van rijders omgezet in verbeterde eigenschappen ten opzicht van traditionele crosslaarzen. Daarnaast gebruikt Gaerne de beste materialen om ongeëvenaarde bescherming, comfort en duurzaamheid te bieden. Hieronder worden belangrijkste eigenschappen verder toegelicht.

Memory foam

Rond de enkels heeft Gaerne ‘memory foam’ aangebracht, wat zorgt voor een persoonlijke pasvorm. Onder crossers is dit een van de meest gewaardeerde aspecten van deze Gaerne SG12. Gelijk als je de laarzen aantrek merk je de comfortabele pasvorm. Voor rijders met een brede voet zal het bij het aantrekken krap aanvoelen rond de enkel, maar zodra je de voet volledig in de crosslaars hebt zitten geeft het een uitstekende pasvorm.

Gaerne SG12 toe box

De nieuwste versie van de SG12 heeft een dunner ontwerp bij het teenstuk. Dit maakt het gemakkelijker om de crossmotor te besturen omdat je meer controle hebt over het schakelpedaal. Op de neus zit een grip patroon zodat je het schakelpedaal beter kan bedienen, zelfs bij modderige omstandigheden. Het teenstuk is een van de meest slijtvaste en sterke teenstukken van alle crosslaarzen. Op het voorste stuk zit een stalen neusstuk, welke zorgt voor ongekende duurzaamheid. Het dikke kunststof wat rond de crosslaars zit is erg slijtvast en sterk voor uitstekende beschermende eigenschappen. De Gaerne SG12 is ontworpen om lang mee te gaan.

De mediale kant van de Gaerne SG12, de kant die in contact staat met de crossmotor, heeft veel grip dankzij meerdere grip panelen. De grip panelen zijn gemaakt van een slijtvaste dual compound welke speciaal door Gaerne is samengesteld. De mediale zijde is ontworpen om bescherming te bieden tegen de hitte van de uitlaat. Een andere uitstekende eigenschap van de Gaerne SG12 zijn de gespen. De gespen zijn makkelijk te gebruiken door het innovatieve ontwerp. Elke laars heeft 4 gespen die over de lengte van de SG12 zijn verdeeld. Dit zorgt voor een goede bevestiging rond je voet, enkel en onderbeen. De gespen zijn gemaakt van impact bestendig materiaal en kunnen dus wel tegen een stootje. Mocht het toch kapot zijn gegaan bij een crash dan kun je ze eenvoudig vervangen. De gespen zijn beschikbaar in de webshop van V1mx.

De SG12 heeft veel beschermende platen, waarvan de belangrijkste de scheenplaat is. De scheenplaat is verstelbaar voor een aangepaste pasvorm. Dit is vooral handig voor rijders die een kniebrace dragen. Je kunt de scheenplaat dan ruimer zetten voor een goede compatibiliteit van je motorcross bescherming. Maar ook voor rijders die een brede of juist dunne kuit hebben is dit een geweldige eigenschap om die perfecte pasvorm te krijgen. Voor het verstellen hoef je slechts 3 schroeven per laars los te draaien, vervolgens kun je de scheenplaat monteren op 3 posities. Boven de scheenplaat zit de gaiter. De gaiter van de SG12 is gemaakt van Acronos. Het voordeel van dit materiaal is de rekbaarheid. Dit zorgt namelijk voor een perfect afsluiting van de bovenkant, zodat modder en zand de laarzen niet zullen binnendringen. Acronos is een ademend materiaal, hierdoor zal warme lucht wegstromen. Via de ventilatie kanalen in de zijkant zal verse en verkoelende lucht worden aangevoerd.

Het scharniersysteem is een van de belangrijkste onderdelen van een geavanceerde crosslaars. Dit is de voornaamste eigenschap die het duurdere segment crosslaarzen beter maakt als de crosslaarzen voor beginners. Gaerne heeft de SG12 uitgerust met een dubbele scharniersysteem die zorgt voor ongekende niveaus van steun, bescherming en flexibiliteit. Rond de enkel zit een scharnierpunt die naast roteren ook een klein stukje kan bewegen in de lengte richting. Het scharnierpunt bij de enkels zit gemonteerd aan de Razorback. De Razorback is een onderdeel dat is ontworpen om flexibiliteit te bieden. Het unieke systeem houdt je enkels en voet in de juiste positie en vangt krachten op bij een valpartij. De SG12 biedt uitstekende bewegingsvrijheid naar voren en achter, deze bewegingen zijn essentieel voor het besturen van je crossmotor. Het Razorback systeem voorkomt bewegingen in de laterale richting, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor je enkel. De twee onderdelen werken perfect samen om de rijder te beschermen. 

Gaerne heeft de zolen gemaakt van een dual-compound rubber. Het is speciaal samengesteld voor offroad omstandigheden om goede schokabsorptie te bieden en lang mee te gaan. Deze geavanceerde crosslaarzen zijn een hele investering en daarom zijn de SG12 zolen vervangbaar en los te bestellen in de webshop. Vervangbare zolen zijn een voordeel van het duurdere segment crosslaarzen, omdat je hierdoor zeker weet dat de crosslaarzen nog wel even meegaan. Het vervangen van de zolen kan worden uitgevoerd door de betere schoenmakers. Naast de buitenste zool zit er ook een binnenzool in de Gaerne SG12 crosslaarzen. De binnenzool is ontworpen voor maximale comfort en prestaties. De binnenzool heeft een anatomische vorm van je voet, hierdoor worden krachten beter verdeeld en het geeft de rijder extra balans. In de binnenzool is schokabsorberend materiaal verwerkt, daarnaast zorgen diverse ventilatie gaten voor verkoeling en comfort. De SG12 binnenzool kan worden vervangen en is eenvoudig en snel te bestellen in de webshop van V1mx.

SG12 maten

De SG12 maten komen overeen met schoenmaten. Mocht het onverhoopt toch niet de juiste maat zijn, dan is dat geen probleem. V1mx hanteert een bedenktijd van 30 dagen, zodat je genoeg tijd hebt om de crosslaarzen te ruilen of retourneren. Gaerne produceert de SG12 in maat 41 tot maat 49.

Gaerne SG12 kopen

Wil jij nieuwe crosslaarzen kopen maar heb je nog een vraag over het bestellen of eigenschappen van de crosslaarzen? Neem dan gerust contact op met V1mx, wij helpen je graag verder. Wij hebben veel motorcross ervaring en kennis van de producten zodat wij onze rijders de beste producten en advies kunnen aanbieden.