Alpinestars Tech 3

Door het goednieuwe ontwerp van de Alpinestars Tech 3 bieden de laarzen indrukwekkende prestaties, veiligheid en comfort voor een betaalbare prijs. De Tech 3 is de laag geprijsde uitbreiding op het indrukwekkende assortiment crosslaarzen van Alpinestars. 

Toont 1 - 9 van de 9 items

Tech 3 eigenschappen

Het goedkoopste model crosslaarzen van de Italiaanse fabrikant zit vol met technische eigenschappen die crossers helpt te presteren. Hieronder worden de belangrijkste aspecten toegelicht.

Crosslaarzen moeten stijf zijn om rijders te beschermen, maar tegelijkertijd flexibiliteit bieden voor maximale bewegingsvrijheid en controle over de motor. Alpinestars heeft dit opgelost door een schuifblad systeem in het ontwerp te verwerken. Het schuifblad systeem geeft een ruim bereik van flexibiliteit en dempt bewegingen als deze te ver gaan. Zo beschermen deze crosslaarzen tegen hyper extensie.

Bescherming tegen impacts van stenen, takken of crossmotoren is zeer belangrijk in de motorcross en enduro. Alpinestars heeft de Tech 3 daarom uitgerust met TPU beschermplaten bij de scheenbeen, neus stuk en hiel. De TPU beschermplaten zijn in een anatomische vorm gemaakt zodat de krachten optimaal worden verdeeld. Door te kijken naar slimme oplossingen is de Tech 3 een goedkope crosslaars geworden die niet inlevert op bescherming.

De gespen zijn gebaseerd op het ontwerp van de Tech 10. Dit ontwerp biedt een makkelijk te gebruiken sluiting door het zelf-uitlijnende ontwerp. Het is belangrijk dat je de juiste maat besteld die goed om de voet heen zit. De Tech 3 is beschikbaar in een grote bereik schoenmaten, vanaf maat 38 tot maat 52. Als je niet de juiste maat hebt bestelt heb kun je het eenvoudig retour sturen. Wij hanteren hiervoor een bedenktijd van 30 dagen, zodat je genoeg tijd hebt om te beslissen.

De speciaal ontworpen zolen van de Tech 3 crosslaarzen bieden veel grip op de voetsteunen door het unieke grip patroon en materiaal compound. Voor enduro rijders is er ook een versie beschikbaar met zolen die extra grip patronen hebben, genaamd de Tech 3 enduro. Om de vermoeidheid tegen te gaan heeft Alpinestars uitstekende schokabsorptie in de zool van de Tech 3 gebouwd. Daarnaast zit er aan de binnenkant een ergonomische schuimlaag die het comfort en schokabsorptie bevorderd.

De schacht heeft een vlak ontwerp om te voorkomen dat je ergens achter kan blijven haken. De mediale zijde van de Tech 3 heeft een grip patroon zodat je als rijder veel controle hebt over de motor. Ook de binnenkant van de crosslaarzen hebben eigenschappen die de prestaties verbeteren. Zo wordt op veel plekken gebruik gemaakt van vocht afvoerend materiaal voor een verkoelende en comfortabele werking. Daarnaast is de volledige binnenkant bedekt met een schuimlaag voor maximaal comfort, zelfs bij langdurige ritten.

Bij het ontwerpen van deze crosslaars heeft Alpinestars rekening gehouden met beginnende rijders. Daarom is het neusstuk verlaagd om zo makkelijker onder het schakelpedaal te kunnen. Het teen stuk is gemaakt van een slijtvast materiaal met een grip patroon voor extra controle over de schakelpedaal. Het TPU materiaal beschermd rijders tegen impacts. Bovendien is het hiel gedeelte van deze Alpinestars crosslaarzen verhoogd, dit bevordert een agressieve houding op de crossmotor. Tot slot heeft Alpinestars gekozen om het onderste voet chassis op te bouwen uit 1 stuk om gewicht te besparen.

Tech 3 stella

Voor dames heeft Alpinestars een stella versie van de Tech 3 geïntroduceerd. Deze is ontworpen op de lichaamsbouw van vrouwen en zal hierdoor een betere pasvorm bieden dan de uitvoering voor mannen.

Jeugd versie

Deze goedkope crosslaars is ook verkrijgbaar in een jeugd versie. De Tech 3s kun je bekijken en bestellen in de kinder crosslaarzen afdeling van de webshop. In de jeugd afdeling vindt je een ruim aanbod crosskleding voor kinderen.

Alpinestars Tech 3 kopen

Wil jij een nieuw paar crosslaarzen kopen, maar heb je nog een vraag over het product of plaatsen van de bestelling? Neem gerust contact op met V1mx. Wij hebben kennis van de producten en helpen je graag bij het uitkiezen van de juiste crosskleding. Je kunt ons 24 uur per dag bereiken via de e-mail, deze proberen we zo snel mogelijk te beantwoorden.